Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • This event has passed.

Regionalna delavnica: Delovanje in vzdrževanje ažurne evidence FDO

22. maja 2017 @ 09:00 - 11:30

Regionalna delavnica: Delovanje in vzdrževanje ažurne evidence funkcionalno degradiranih območij (FDO) v Sloveniji – regija JV Slovenija

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS sofinancirata aplikativni raziskovalni projekt z naslovom »Celovita metodologija za popis in analizo degradiranih območij (DO), izvedba pilotnega popisa in vzpostavitev ažurnega registra«. Izvajalci projekta so Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljan (vodilni partner), v sodelovanju s Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani ter Geodetskim inštitutom Slovenije. Prvi del projekta je bil usmerjen v postavitev metodologije in pripravo na popis funkcionalno degradiranih območij (FDO) na terenu, ki so ga v drugem delu tudi izvedli v izbranih sedmih statističnih regijah. Popis FDO je bil zaključen konec junija 2016. V času popisa so obiskali vse občine izbranih regij, katerih predstavniki ste odigrali pomembno vlogo pri posredovanju informacij o FDO. Na podlagi izbranih kriterijev je bilo popisanih 446 FDO v skupni površini skoraj 1700 ha.

Vzporedno s popisom so potekale aktivnosti vzpostavitve nacionalne evidence FDO in izdelava aplikacije za vnos in pregledovanje podatkov. Del raziskovalnega projekta je usmerjen še v pripravo ustreznih ukrepov za reaktivacijo FDO.

Eden pomembnejših korakov v okviru projekta je tudi izvedba delavnic na regionalni ravni, kjer se bo vse vključene deležnike seznanilo z rezultati projekta.

Delavnica bo potekala v ponedeljek, 22. maja 2017 ob 9:00 uri, v dvorani Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto.

Prosimo, da svojo  udeležbo sporočite na mail: is.mn1529763709-cr@n1529763709rum.p1529763709muk.a1529763709sajt1529763709 najkasneje do 17. 5. 2017.

Vabilo najdete tukaj.

Program delavnice najdete tukaj.

Priročnik najdete tukaj.

Podrobnosti

Datum:
22. maja 2017
Čas:
09:00 - 11:30
Dogodek Category:

Organizator

Razvojni center Novo mesto
Telefon:
07 33 72 980
Email:
info@rc-nm.si
Spletna stran:
www.rc-nm.si

Prizorišče

Podjetniški inkubator Podbreznik
Podbreznik 15
Novo mesto, 8000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
07 33 72 990
  • Prijavi se na dogodek

  • Podatki o podjetju

  • Podatki o udeležencu

  • Splošni pogoji

  • Dogodek je lahko fotografiran in sneman. S sodelovanjem dajete Razvojnemu centru Novo mesto nepreklicno soglasje in pravico, da vas fotografira ter napravi video in zvočne posnetke, pridobljen material pa uporabi po lastni presoji. Razvojnemu centru Novo mesto odrekate vsakršno odgovornost v zvezi z navedenim in se seznanjate s tem, da Razvojni center Novo mesto ne prevzema nobene odgovornosti za kakršno koli osebno poškodbo ter premoženjsko škodo ali izgubo premoženja kot posledico navedenega.
  • S prijavo se strinjam s splošnimi pogoji in politiko varovanja zasebnosti.
    Splošne pogoje, pravno izjavo in politiko varovanja zasebnosti najdete tukaj.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Prijavi se

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This