Včeraj, 24. 4. 2017 se je v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik zaključil Prvi podjetniški izziv osnovnih in srednjih šol Dolenjske. V programu v katerem je sodelovalo preko 50 učencev in dijakov, je izmed 11 skupin, najboljšo rešitev za Kompas Novo mesto, predstavila ekipa GRM – Center biotehnike in turizma Novo mesto.

Prvi podjetniški izziv se je odvijal na temo zidaniškega turizma, povečanja njegove prepoznavnosti in števila nočitev s strani turistov. Gre za realen izziv, s katerim se sooča produkt Turizem v zidanicah. Ekipe osnovnih in srednjih šol, so v omejenem časovnem obdobju, od 4. aprila naprej, preko krožkov in ostalih oblik aktivnosti ter ob pomoči mentorjev, dobro spoznale omenjene probleme, na terenu anketirale potencialne kupce ter pripravile rešitve za povečanje števila nočitev v zidanicah, s čimer se krepi lokalni turizem našega območja.

Na zaključnem dogodku v Podbrezniku so ekipe v strnjeni, 3 minutni predstavitvi skušale navdušiti komisijo, ki sta jo sestavljala direktor Kompasa Novo mesto Matjaž Pavlin ter podjetniški mentor Janez Gorenc. Zmagovalna ekipa je za nagrado prejela splavarjenje po reki Krki z Rudolfovim splavom oz. uro bowlinga v Hotelu Dolenc.

Podjetniški izzivi Dolenjske so nov razvojni program, ki ga je v letošnjem letu začel izvajati Razvojni center Novo mesto v sodelovanju z dolenjskimi osnovnimi in srednjimi šolami. Gre za program povezovanja šolskega sistema z gospodarskimi družbami, prenosa idej, izkušenj in znanja. Sredstva za izvajanje zagotavljajo občine Mirna Peč, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Žužemberk ter MO Novo mesto.

Pri prvem izzivu so sodelovale šole Ekonomska šola Novo mesto, GRM – Center biotehnike in turizma Novo mesto, Gimnazija Novo mesto ter osnovne šole OŠ Center, OŠ Drska, OŠ Šentjernej in OŠ Frana Metelka Škocjan. Novi podjetniški izziv pa se bodo odvijali v jeseni letošnjega leta.

Nekaj utrinkov z dogodka:

Podjetniški izzivi osnovnih in srednjih šol Dolenjske

Podjetniški izzivi Dolenjske zidaniški turizem

Podjetniški izzivi Dolenjske

Podjetniški izzivi Dolenjske RC NM Zmagovalna ekipa

Čestitke zmagovalcem

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Prijavi se

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This