7. Podjetniški izziv je prinesel zanimive rešitve za starejše

Ob koncu aprila smo na zaključnem dogodku v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik zopet slišali zanimive rešitve, ki so jih podali osnovnošolske in srednješolske skupine.

Tokratni izziv je mladim zastavilo inkubirano podjetje Go4Panda d.o.o., ki se ukvarja z rešitvami na področju pametnih hiš. S pomočjo mentorjev na šolah so mladi podjetniki iskali načine, s katerimi bo tehnologija pametnih hiš olajšala življenje starejšim. Skupine so najprej stopile v stik s starejšimi in skušale od njih izvedeti katere težave jih pestijo. Nato so začeli preverjati, katera tehnologija že obstaja in kako lahko pametna hiša pomaga starejšim.

Končne rešitve so predstavile ekipe OŠ Drska, OŠ Stopiče, Gimnazije Novo mesto ter Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije. Slišali smo zelo raznolike ideje, od inovativne razsvetljave z glasbeno spremljavo, ki se prilagaja razpoloženju starejših, do senzorja količine živil v hladilniku, možnosti odpiranja in zapiranja ograjice na bolniški postelji, sistema odmerjanja zdravil za dementne ljudi ter pametne aplikacije za starejše, da ostanejo zdravi.

Predstavnika podjetja Go4Panda d.o.o. Damjana Drmaž Pirnar in Peter Verščaj, sta izrazila veliko zadovoljstvo nad vsemi rešitvami, saj so se mladi dobro poglobili v problem, prav tako pa so pokazali izredno mero iznajdljivosti in inovativnosti pri snovanju končnih produktov. Na koncu sta določila kar dve ekipi, ki sta ju najbolje prepričala in to sta bili ekipi OŠ Stopiče ter Gimnazije Novo mesto.

Za jesen pa že pripravljamo nov podjetniški izziv. Kateri? Sledite naši spletni strani in FB profilu Podjetniškega inkubatorja Podbreznik.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Ustvarjalne delavnice v Mirni Peči

Ustvarjalne delavnice v Mirni Peči

Ustvarjalne delavniceEurope Direct Novo mesto in občina Mirna Peč vabita na brezplačne Ustvarjalne delavnice v Muzej Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka.TERMINISreda, 20. 11. 2019, 17.00 - 19.00Ponedeljek, 25. 11. 2019, 17.00 - 19.00Torek, 26.11.2019, 17.00 -...

Dan otroške robotike 2019

Dan otroške robotike 2019

Razvojni center Novo mesto vas vabi na DAN OTROŠKE ROBOTIKE. Preživite dopoldan skupaj z vašim otrokom.Na Razvojnem centru Novo mesto izvajamo delavnice Robotike in zabavnega programiranja že četrto leto. Otroci se lahko udeležijo celoletnih, poletnih ali...

Posvet o ponovni uporabi vode – priložnosti in izzivi

Posvet o ponovni uporabi vode – priložnosti in izzivi

Posvet o ponovni uporabi vode – priložnosti in izzivi Občina Trebnje vas vljudno vabi na Posvet o ponovni uporabi vode – priložnosti in izzivi, ki bo potekal v torek, 26. 11. 2019 ob 8.30 uri v Hotelu Galaksija Trebnje (Podjetniška ulica 13). Posvet bo organiziran v...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Kontakt

Tel.: +386 7 33 72 980
E-mail: is.mn1574258029-cr@o1574258029fni1574258029

CGP katalog

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This