7. Podjetniški izziv je prinesel zanimive rešitve za starejše

Ob koncu aprila smo na zaključnem dogodku v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik zopet slišali zanimive rešitve, ki so jih podali osnovnošolske in srednješolske skupine.

Tokratni izziv je mladim zastavilo inkubirano podjetje Go4Panda d.o.o., ki se ukvarja z rešitvami na področju pametnih hiš. S pomočjo mentorjev na šolah so mladi podjetniki iskali načine, s katerimi bo tehnologija pametnih hiš olajšala življenje starejšim. Skupine so najprej stopile v stik s starejšimi in skušale od njih izvedeti katere težave jih pestijo. Nato so začeli preverjati, katera tehnologija že obstaja in kako lahko pametna hiša pomaga starejšim.

Končne rešitve so predstavile ekipe OŠ Drska, OŠ Stopiče, Gimnazije Novo mesto ter Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije. Slišali smo zelo raznolike ideje, od inovativne razsvetljave z glasbeno spremljavo, ki se prilagaja razpoloženju starejših, do senzorja količine živil v hladilniku, možnosti odpiranja in zapiranja ograjice na bolniški postelji, sistema odmerjanja zdravil za dementne ljudi ter pametne aplikacije za starejše, da ostanejo zdravi.

Predstavnika podjetja Go4Panda d.o.o. Damjana Drmaž Pirnar in Peter Verščaj, sta izrazila veliko zadovoljstvo nad vsemi rešitvami, saj so se mladi dobro poglobili v problem, prav tako pa so pokazali izredno mero iznajdljivosti in inovativnosti pri snovanju končnih produktov. Na koncu sta določila kar dve ekipi, ki sta ju najbolje prepričala in to sta bili ekipi OŠ Stopiče ter Gimnazije Novo mesto.

Za jesen pa že pripravljamo nov podjetniški izziv. Kateri? Sledite naši spletni strani in FB profilu Podjetniškega inkubatorja Podbreznik.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Okusi EU

Okusi EU V soboto, 13. julija 2019, je na gradu Žužemberk v okviru dogodka Trški dnevi potekala promocija kohezijske politike... na zelo okusen način. Od devetih zjutraj naprej smo pred gradom pekli palačinke, ki so piko na i dobile z odličnimi namazi Dobrot...

Javno povabilo k sodelovanju zunanjim izvajalcem in mentorjem

Javno povabilo k sodelovanju zunanjim izvajalcem in mentorjem Razvojni center Novo mesto je v okviru projekta Podjetno nad izzive (PONI) objavil dva javna povabila in sicer Javno povabilo k sodelovanju zunanjim izvajalcem in Javno povabilo k sodelovanju zunanjim...

Prvi Cicibani so že odleteli

Prvi Cicibani so že odleteli Prve delavnice Ciciban in robotek v Novem mestu so že zaključene. Na delavnicah je bilo 50 otrok (32 v mlajši skupini in 18 v starejši), ki so skozi igro spoznavali osnove računalništva in robotike, pri tem se pa tudi imenitno zabavali....

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Kontakt

Tel.: +386 7 33 72 980
E-mail: is.mn1563883830-cr@o1563883830fni1563883830

CGP katalog

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This