7. Podjetniški izziv je prinesel zanimive rešite za starejše

Ob koncu aprila smo na zaključnem dogodku v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik zopet slišali zanimive rešitve, ki so jih podali osnovnošolske in srednješolske skupine.

Tokratni izziv je mladim zastavilo inkubirano podjetje Go4Panda d.o.o., ki se ukvarja z rešitvami na področju pametnih hiš. S pomočjo mentorjev na šolah so mladi podjetniki iskali načine, s katerimi bo tehnologija pametnih hiš olajšala življenje starejšim. Skupine so najprej stopile v stik s starejšimi in skušale od njih izvedeti katere težave jih pestijo. Nato so začeli preverjati, katera tehnologija že obstaja in kako lahko pametna hiša pomaga starejšim.

Končne rešitve so predstavile ekipe OŠ Drska, OŠ Stopiče, Gimnazije Novo mesto ter Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije. Slišali smo zelo raznolike ideje, od inovativne razsvetljave z glasbeno spremljavo, ki se prilagaja razpoloženju starejših, do senzorja količine živil v hladilniku, možnosti odpiranja in zapiranja ograjice na bolniški postelji, sistema odmerjanja zdravil za dementne ljudi ter pametne aplikacije za starejše, da ostanejo zdravi.

Predstavnika podjetja Go4Panda d.o.o. Damjana Drmaž Pirnar in Peter Verščaj, sta izrazila veliko zadovoljstvo nad vsemi rešitvami, saj so se mladi dobro poglobili v problem, prav tako pa so pokazali izredno mero iznajdljivosti in inovativnosti pri snovanju končnih produktov. Na koncu sta določila kar dve ekipi, ki sta ju najbolje prepričala in to sta bili ekipi OŠ Stopiče ter Gimnazije Novo mesto.

Za jesen pa že pripravljamo nov podjetniški izziv. Kateri? Sledite naši spletni strani in FB profilu Podjetniškega inkubatorja Podbreznik.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Otvoritev robota in zaključek celoletnih delavnic robotike

Otvoritev robota in zaključek celoletnih delavnic robotike V soboto, 25. 5. 2019 bomo ob 9:30 v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik pripravili krajšo predstavitev in zaključek letošnjih delavnic robotike za otroke. Otroci bojo lahko pokazali staršem kaj smo delali med...

Prijave na poletne delavnice Ciciban in Robotek so odprte

Prijave na poletne delavnice Ciciban in Robotek so odprte Termini in lokacije poletnih delavnic Ciciban in Robotek za leto 2019 so sledeči: 1. 7. – 5. 7.: Novo mesto 8. 7. – 12. 7.: Metlika 15. 7. – 19. 7.: Črnomelj 22. 7. – 26. 7.: Novo mesto 19. 8. – 23. 8.: Novo...

Uspeh dijaških ekip na državnem tekmovanju POPRI

Uspeh dijaških ekip na državnem tekmovanju POPRI 2019 V sredo, 17. 4. 2019, je v Novi Gorici potekalo državno tekmovanje POPRI, katerega predizbor smo v februarju pripravili na Razvojnem centru Novo mesto. V kategoriji srednješolcev je prvo mesto osvojila ideja...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Kontakt

Tel.: +386 7 33 72 980
E-mail: is.mn1558317303-cr@o1558317303fni1558317303

CGP katalog

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This