Uspešen zaključek 7. Startup vikenda Novo mesto

7. Startup vikend Novo mesto je potekal od 9. do 10. novembra 2018, v Podjetniškem inkubatorju Podbreznik. Sodelovalo je 38 udeležencev, ki so v roku dveh dni zgradili inovativen prototip oziroma poslovni model rešitve. Udeležence so usmerjali izkušeni mentorji in štiričlanska komisija.

V petek, 9. 11. 2018, so prijavljeni posamezniki različnih znanj in izkušenj najprej poslušali motivacijski govor Mitje Košaka (podjetje Solos), ki je predstavil svojo uspešno podjetniško pot. Svoje izkušnje rade volje podeli, zato so udeleženci tokratnega 7. Startup vikenda Novo mesto iz njegove strani izvedeli, kako težka, pa vendar zabavna, zna biti pot do podjetniškega uspeha. Sodelovalo je 25 dijakov novomeških srednjih šol in ostali zainteresirani posamezniki.

V nadaljevanju programa so posamezni udeleženci predstavili svoje podjetniške zamisli, ter poskušali prepričati ostale, da so slednje vredne dvodnevnega dela. Na koncu je bilo takih idej 13, okoli njih so se formirale ekipe različnih posameznikov. V preostanku Startup vikenda je tako 13 ekip, s pomočjo na novo pridobljenih podjetniških znanj, razvijalo svoj inovativen produkt.

Podjetniške ideje

Ideje, ki so bile izbrane za razvoj, so bile:

 • RISING KELTS (Janja Omerzel, Polona Moretti, Ajda Turk)
 • SLOVENSKI ZRAK (Jernej Ravbar)
 • KULIS (Kristjan Železnik, Gašper Koželj, Kristjan Strah, Anže Bojanc, Grega Krmelj, Anja Vardić)
 • PLAMEN (Larisa Mirtič, Nika Kuzma, Tadej Petrič)
 • WIC PAPIR (Maja Kernc, Maruša Berus)
 • LAMB’S EAR CLOTH (Karolina Blagojević)
 • LORA BIKE (Anže Kocjančič, Luka Kovačič, Žiga Povhe, Tit Šober, Nikita G. Kapušin)
 • LORA NOGAVICE (Lucija Žagar, Leja Tratar)
 • ACTIVE CHAIR (Tomaž Starašinič, Tomaž Aupič)
 • ZUNANJA ŽALUZIJA ZA STREŠNA OKNA (Damjan Šumak, Jur Samec)
 • BAND ADVISOR (Larisa in Rado Kompan)
 • EKO AKTIVNOSTI (Nina Golob)
 • ART BOX (Klara Magič Lunai)

V soboto, 10. 11. 2018 smo dan začeli s predavanjem o kvalitetni predstavitvi na spletni strani, kar je dandanes ena izmed nujnih faktorjev za uspeh podjetja. Kar nekaj sobotnega časa je udeležencem vzela tudi priprava na predstavitev svoje ideje oz. produkta.

Svojo končno idejo so udeleženci predstavili s kratkim pitchom, na zaključnem dogodku, v soboto, 10. 11. 2018 ob 18.00 uri. Poslušalcev je bilo preko 80, nastope je še posebej pozorno spremljala štiri- članska komisija, ki je podala tudi številne koristne praktične nasvete.

Komisija

Komisijo sedmega novomeškega Startup vikenda so sestavljali:

 • SONJA VLAŠIČ (Mediadrom)
 • IVA DŽUDOVIĆ (blog Iva Ljubezniva, družinsko fotografiranje)
 • URH HUDOKLIN (OMP d.o.o.)
 • FRANCI BAČAR (samostojni podjetnik in ekspert za digitalni marketing)

Prvo mesto sta zasedla Larisa in Rado Kompan z idejo BAND ADVISOR, spletno glasbeno platformo, ki omogoča hitro in enostavno povezovanje iskalcev in ponudnikov glasbe. Drugo najboljšo idejo sta predstavili Maja Kernc in Maruša Berus iz Biotehniške gimnazije Novo mesto, ki rešujeta zagato, kaj podariti za rojstni dan ali zabavne dogodke….WIC PAPIR je lahko le vaš osebni, personaliziran wc papir. Tretje mesto je pripadlo Jerneju Ravbarju z Ekonomske gimnazije Novo mesto, ki se zaveda, da bo čist zrak v prihodnosti zelo iskana dobrina, saj je pripravil produkt SLOVENSKI ZRAK.

Startup vikend je prav vsem, tako udeležencem, kot organizatorjem in komisiji ostal v lepem spominu, saj smo se z zaključnim dogodkom pridružili kampanji EU SI ti in ponudil tudi foto kabino, stojnice (EURES, EUROPASS, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji) ter koncert Anine in Joeyja, ki ustvarjata v skupini Generator. Udeleženci Startup vikenda Novo mesto so lahko v EU kotičku preko mreže EURES dobili informacije o čezmejnih zaposlitvenih možnostih, se pozanimali, kako se napiše učinkovit Europass življenjepis ter se odločili, zakaj bodo šli 26. maja 2019 volit na evropske volitve. Tako je dogodek osvetlil možnosti in priložnosti, ki jih za delo in kariero mladim ponuja EU.

VEČ O MOŽNOSTIH: https://europa.eu/euandme/frontpage_en. Kampanja EU SI ti pa se je letos ustavila v Novi Gorici, Celju, Ravnah na Koroškem in v Novem mestu. S kampanjo EU SI ti spodbuja temeljno debato o EU – njenih vrednotah, solidarnosti, strpnosti ali aktualnih evropskih temah v regijah – mednje sodijo tudi spodbujanje podjetništva, inovativnosti ter aktivacija mladih, na teh področjih je Evropska unija zelo dejavna.

Dogodek so sofinancirali: Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije, Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji – kampanja EU SI ti in Razvojni center Novo mesto – Informacijska točka Europe Direct Novo mesto.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This