Dobra higienska praksa oz. HACCP v praksi
SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija vabi obrtnike in podjetnike, pri njih zaposlene delavce, MSP ter potencialne podjetnike iz regije JV Slovenija na brezplačno delavnico Dobra higienska praksa oz. HACCP v praksi.
Kdaj in kje
Kdaj: v torek, 12. februarja 2019, ob 16.00 uri
Kje: v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto (Foersterjeva 10, NM)
Komu je izobraževanje je namenjeno?
Na podlagi zahtev poglavja XII, Uredbe (ES) 852/2004 o higieni živil, lahko v proizvodnji ali prometu z živili delajo le osebe, ki izkazujejo znanje o higien živil, pridobljeno s strokovno iobrazbo ali dodatnim usposabljanjem. Vsi, ki delajo z živili in ki skrbijo za vzdrževanje postopkov HACCP sistema morajo biti ustrezno usposobljeni in seznanjeni z načeli dobre prakse.
Vsebina
- Kaj je HACCP in kaj so spremljajoči higienski programi
- Dejavniki tveganja pri delu z živili (mikrobiološki, kemijski in fizikalni)
- HIGIENA (osebna higiena, higiena procesa, higiena izdelka)
- Označevanje živil (alergeni, energijsko hranilne vrednosti, informacije o alergenih pri nepredpakiranih živilih)
- Vodenje HACCP dokumentacije
- Obisk inšpektorja Uprave za varno hrano: kaj moramo urediti
Delavnica bo podkrepljena z veliko primerov iz prakse in bo prilagojena udeležencem.
Delavnica v trajanju 3 šolske ure je za udeležence brezplačna.
Vsak udeleženec dobi potrdilo o udeležbi.
Predavateljica:
Tatjana Kruder, univerzitetna diplomirana inženirka živilke tehnologije, sodna izvedenka in cenilka za živila, z dolgletnimi izkušnjami iz prakse in izobraževanja.
Prijave
Prijave do četrtka, 7.2.2019 preko spletne prijave, več informacij na mail: in GSM: 051 422 580. Zaradi omejenega števila mest je prijava na delavnico obvezna.
Vljudno vabljeni.
PODATKI O DOGODKU:
Kdaj: 12. februarja 2019 ob 16.00 uri
Kje: v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto (Foersterjeva 10, NM)
PRIJAVA NA DOGODEK
PRIJAVA NA NOVICE
Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?
Morda vas zanima tudi:
OBVEZNOSTI S PODROČJA VARNOSTI IN ZDRAVJA PRI DELU TER POŽARNE VARNOSTI – brezplačna online delavnica
Brezplačna online delavnica: OBVEZNOSTI S PODROČJA VARNOSTI IN ZDRAVJA PRI DELU TER POŽARNE VARNOSTI Kdaj in kje: v sredo, 20. decembra 2023, od 8.00 do 11.00, online Komu je namenjena: potencialnim podjetnikom in podjetnicam, mikro, malim in srednje velikim podjetjem...
Pogovorni večer »NIMAM POJMA! Zakaj je včasih najbolje reči, ne vem?«
Pogovorni večer »NIMAM POJMA! Zakaj je včasih najbolje reči, ne vem?«Se kdaj vprašate, kako prepoznati lažne novice in postati medijsko pismen? Na lažne novice oziroma dezinformacije zlahka nasedemo, še posebej ko te vplivajo na naša čustva ali se poigravajo z našimi...
Dolenjska se je predstavila na Urmeer forumu 2023
Dolenjska se je predstavila na Urmeer forumu 2023Na avstrijskem Štajerskem, v kraju Sulztal, tik ob slovensko-avstrijski meji, na južnoštajerski vinski cesti stoji gostišče Fishcwirt im Urmeer v lasti priznane avstrijske družine Grossauer-Widakovich. Tam so včeraj...