Vabljeni na delavnico Motivacija in stres

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija izvajamo konzorcijski partnerji: Razvojni center Novo mesto d.o.o., RC Kočevje Ribnica d.o.o., RIC Bela Krajina in OOZ Novo mesto. Tokratno delavnico koordinira Razvojni center Novo mesto d.o.o in vas vabimo na brezplačno delavnico Motivacija in stres.

O delavnici

O stresu je bilo prelitega že veliko črnila. Vsi vemo, da ima neobvladan stres izrazito slabe učinke na telesno in duševno zdravje. Presenetljivo malo pa je ljudi, ki dejansko tudi ukrepajo in poskrbijo zase v boju s tem morilcem št. 1 današnjega časa. Pa tako malo je potrebno: stres razumeti in izmed množice metod obvladovanja stresa najti tiste prave zase.

Obenem pa ima stres tudi vpliv na motivacijo v delovnem procesu in v zasebnem življenju. Ključno je razumevanje povezanosti obeh: koliko stresa si lahko privoščimo, da bo motivacija rastla, in kje je področje, ko si škodimo.

Cilj delavnice je ponuditi razumevanje stresa, motivacije ter njune povezanosti ter ponuditi ideje in orodja za obvladovanje stresa in motivacije med delovnim procesom.

Program

1| Motivacija

  • Kaj je motivacija?
  • Temelj oz. ogrodje motivacije.
  • Zakonitosti motivacije.
  • Najpogostejši vzroki nemotiviranosti in „zdravila“ zanje.

V tem delu udeleženci spoznajo najpogostejše vzroke nemotiviranosti, ki delujejo kot voda na motivacijski ogenj: slabe izkušnje, skrbi tipa »kaj pa če mi ne uspe«, kritiziranje, obsojanje, negativne govorice, občutek nesmisla in nepomembnosti, pomanjkanje informacij in znanja.

2| Stres

  • Kaj je stres? Kako ga prepoznam?
  • Kaj vse povzroča stres v delovnem okolju?
  • Upravljanje stresa.
  • Kaj lahko storim kot posameznik?
  • Kaj lahko storim kot delodajalec?

V drugem delu delavnice udeleženci spoznajo temeljna znanja o stresu skozi praktično vajo. Živahno bo in zanimivo! Izpostavljeni bodo nadzorovani in usmerjeni osebni izkušnji, v kateri se postopno povečuje stopnja stresa.

3| Povezanost stresa in motivacije

Ni vsak stres slab. Obstaja področje, kjer stres lahko dvigne motivacijo in pripelje do najboljših rezultatov. Kje je to področje? Kdaj se stres prelevi iz našega pomočnika v našega sovražnika? Razumevanje teh principov omogoča, da bodo ljudje okrog vas zadovoljni in motivirani in obenem ustvarjali najboljše učinke.

Komu je delavnica namenjena?

Program delavnice je namenjen mikro, malim in srednjim podjetjem in podjetnikom ter potencialnim podjetnikom iz regije JV Slovenija.

Trajanje

Delavnica traja 3 polne ure in je za vse udeležence brezplačna.

Način dela

Večinski del delavnice predstavljajo praktične vaje s samospoznavanjem, interaktivno predavanje, timsko delo, diskusije, samoanaliza. Izvajalka udeležence vabi k aktivni udeležbi in razmišljanju in jih vodi do osebnih uvidov in iskanja konkretnih rešitev. Z njihovo pomočjo se ustvari temelj za pozitivno rast vsakega posameznika.

Izvajalec delavnice

Helena Žitnik, PromoVita, Helena Žitnik s.p, www.promovita.net

Izvaja mednarodno priznane in certificirane programe izobraževanja za osebno odličnost s področja nevrolingvističnega programiranja (NLP Diploma, NLP Praktik, NLP Mojster Praktik), delavnice in izobraževanja za posameznike in podjetja s področja komunikacije, upravljanja stresa in skrbi za lastno zdravje in dobro počutje (obvladovanje stresa, gibanje in zdrava prehrana). Skozi NLP treninge na  poti do NLP Trenerke je  spoznala, kako deluje um in se naučila upravljati sebe, svoje mišljenje, vedenje in čustvovanje ter spoznala tudi orodja za obvladovanje stresa.

Kdaj in kje

Kdaj: v sredo, 21. novembra 2018, ob 12. uri.

Kje: v Start Up sobi Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto.

Prijave in dodatne informacije

Prijavite se čim prej, oz. najkasneje do 19. 11. 2018 preko prijavnega obrazca, ki ga najdete tukaj.

Dodatne informacije: Darja Smiljić, tel. 040 197 264, e-pošta: is.mn1555716419-cr@c1555716419ijlim1555716419s.ajr1555716419ad1555716419.

Naložbo financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

PODATKI O DOGODKU:

Kdaj: v sredo, 21. novembra 2018, ob 12. uri.

Kje: v Start Up sobi Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, Podbreznik 15, Novo mesto.

PRIJAVA NA DOGODEK

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Podjetniške E-novice

Objavljen je nov javni poziv LAS Dolenjska in Bela krajina 4. JAVNI POZIV za izbor operacij za uresničevanje ciljev na območju LAS DBK LAS Dolenjska in Bela krajina je v sredo, 10. aprila 2019, objavila četrti javni poziv za izbor operacij za uresničevanje ciljev na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Kontakt

Tel.: +386 7 33 72 980
E-mail: is.mn1555716419-cr@o1555716419fni1555716419

CGP katalog

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This