Podjetniška delavnica za otroke

Otroci so naša prihodnost. Prav je, da jih že od rane mladosti vzgajamo v podjetne in odgovorne posameznike. Zato zanje organiziramo prvo podjetniško delavnico.

Otroci bodo skozi igro razvijali podjetnost, inovativnost in ustvarjalnost ter se učili veščin timskega dela.

Delavnica bo zelo aktivna in pestra. Otroke bodo mentorji vodili skozi več didaktičnih iger, s katerimi bodo otroci eno za drugo usvajali potrebne veščine za razvoj in dokončanje svojega končnega izdelka. Ob koncu delavnice bodo otroci izdelek predstavili staršem in jim ga tudi prodali.

Na delavnici se bodo otroci skozi igro učili:

  • Inovativnega in ustvarjalnega reševanja problemov,
  • Prepoznati priložnosti,
  • Javno nastopati,
  • Delati v timu,
  • Prevzemati razumna tveganja.

Cilj delavnice

Glavna cilja delavnice sta, da se otroci naučijo, kako idejo za majhno vrednost spremeniti v realnost ter kako to doseči v sodelovanju z drugimi.

Izvajalci delavnice

Otroke bodo do cilja vodili štirje dolgoletni mentorji podjetništva, ki imajo za sabo že več let dela z otroki in mladostniki. 

Irena Žagar je podjetnica, ki je svojo podjetniško pot pričela v StartUp Društvu Novo mestu. Vodi marketinško agencijo Cluekit in je soustanoviteljica podjetja CasualStuff, kjer se ukvarjajo s prodajo produktov, ki jih ustvarjajo skupaj z najmlajšimi. Z vključevanjem otrok v razvoj produktov, prenaša svojo znanje in izkušnje na mlajše rodove.

Maja Vukša je idejni in produktni vodja programa BrainTrain, ki vpliva na celosten razvoj tako na motorični, kognitivni, osebnostni, čustveni kot tudi na socialno-moralni razvoj. Igralne kartice BrainTrain programa so razdeljene na različne starostne skupine, ki prepletajo področja igre, možganov in čustev.

Janez Gorenc je profesor angleščine in mentor podjetniških vsebin na Gimnaziji Novo mesto. V sodelovanju z Razvojnim centrom Novo mesto že vrsto let razvija in spodbuja podjetniške aktivnosti na osnovnih in srednjih šolah Dolenjske in je začetnik izvajanja podjetniških krožkov na šolah.

Simon Jeraj je vodja Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, kjer se dnevno srečuje s startup podjetji in jim pomaga pri razvoju. Je začetnik izvajanja podjetniških krožkov na dolenjskih šolah. Deluje pri izobraževanju, mentoriranju potencialnih podjetnikov in obstoječih podjetij. Dolga leta je deloval kot košarkarski trener v KK Krka.

Komu je delavnica namenjena?

Udeleženci: Potencialni podjetniki

Kdaj in kje?

Kdaj: 12. 10. 2020, od 9:00 do 16:30

Kje: Podjetniški Inkubator Podbreznik

Dodatne informacije in prijava

Kontakt za dodatne informacije:

Poskrbeli bomo za prehrano in varnost vaših otrok. Več informacij za starše, prehranskih posebnostih otroka in izjava o soglasju staršev, najdete tukaj.

Udeležba na delavnici je brezplačna*. Obvezna je predhodna prijava preko spletnega obrazca.

PODATKI O DOGODKU:

Kdaj: 12.10.2019, od 9:00 do 16:30

Kje: Podjetniški Inkubator Podbreznik

PRIJAVA NA DOGODEK

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Filmski teden Evrope letos prvič v Straži

Filmski teden Evrope letos prvič v Straži

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji z lokalnimi partnerji ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.Namen Filmskega...

Brezplačna delavnica: Podjetniška delavnica za otroke

Brezplačna delavnica: Podjetniška delavnica za otroke

Podjetniška delavnica za otroke Otroci so naša prihodnost. Prav je, da jih že od rane mladosti vzgajamo v podjetne in odgovorne posameznike. Zato zanje ponovno organiziramo podjetniško delavnico. Otroci bodo skozi igro razvijali podjetnost, inovativnost in...

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

Razvojni center Novo mesto pričenja z izvajanjem 4 mesečnega programa podjetniškega usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive – Poni JV Slovenija. Kako poteka postopek? Prijaviš se na javni razpis za vključitev v PONI / 17.8.2020. Za 4 mesece se zaposliš na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This