Brezplačno poslovno srečanje z izmenjavo dobre prakse v družinskem podjetju KMS Malerič

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija, ki ga izvajamo konzorcijski partnerji Razvojni center Novo mesto d.o.o., RC Kočevje Ribnica d.o.o., RIC Bela Krajina in OOZ Novo mesto v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine v sklopu aktivnosti izmenjave dobrih praks vabi na brezplačno ekskurzijo Poslovno srečanje z izmenjavo dobre prakse v družinskem podjetju KMS Malerič, ki bo potekalo v petek, 15. junija 2018 (organiziran prevoz na relaciji Novo mesto–Metlika-Semič-Črnomelj– Vinica-Podlog-Novo mesto).

O ekskurziji

Ekskurzija s poslovnim srečanjem je namenjena mikro, malim in srednjim podjetjem in podjetnikom ter potencialnim podjetnikom iz regije JV Slovenija (osrednja Dolenjska, Bela krajina in Kočevsko-ribniška subregija).

Vabilo na ekskurzijo najdete tukaj.

Program srečanja

9:45 – Zbor udeležencev izpred parkirišča Qlandia Novo mesto

10:00 – Odhod avtobusa z vmesnimi postajami Metlika, Semič in Črnomelj

11:15 – Prihod na Vinico

11:15 – 12:45 – Predstavitev in ogled proizvodnje družinskega podjetja KMS Malerič d.o.o., manjša pogostitev, prevoz proti Podlogu

13:00 – 14:30 – V Podlogu – predstavitev in ogled turistične dejavnosti KMS Malerič d.o.o. in Turizem Malerič Tina Malerič s.p. (predstavitev, ogled kratkega filma, apartmajev in glampinga)

14:30 – 16:00 – Pogostitev s kosilom in druženje s predstavniki podjetja ter izmenjava izkušenj

16:00 – 16:30 – Zaključek in odhod proti Novemu mestu

17:30 – Predviden prihod v Novo mesto

O podjetju KMS Malerič

Lastnik in ustanovitelj podjetja je Stanislav Malerič. Začetki podjetja segajo v leto 1992 z programom izdelave inox posod v garaži, čez deset let pa se je preselil v lastne obnovljene prostore bivše tovarne Novoteks v velikosti 3.400 m2.

Podjetje KMS Malerič nenehno skrbi za svojo konkurenčnost, zato so v vseh teh letih izboljševali svoj proizvodni program, ga dopolnjevali in širili izven meja Slovenije. Tako podjetje skoraj 80 % izvozi na trge bivše Jugoslavije, Češke, Madžarske. Njihov proizvodni program je zelo širok in zajema izdelovanje cistern za vino in med, hladilnih cistern, vinifikatorjev, stiskalnic, ploščnih filtrov, polnilnic, vrtnih garnitur lesinox, najbolj prepoznaven produkt podjetja so seveda cisterne iz nerjavečega jekla za vino. Trenutno je v podjetju 22 zaposlenih.

Podjetje je ves čas skrbelo tudi za širitev svoje dejavnosti, zato so izgradili sončno elektrarno in hišo s šestimi apartmaji na lokaciji bivše delavnice. S turizmom pa se je še bolj intenzivno začela ukvarjati hči Tina, ki je začela z opravljanjem dejavnosti v letu 2011 v novih štirih glamping hiškah v neposredni bližini apartmajev. Tako lahko družina Malerič ponudi nočitev in brezskrbne počitnice 40 gostom.

Prijave

Udeležba na strokovni ekskurziji je za vse udeležence brezplačna. Zaradi omejenega števila mest je prijava obvezna. Prijavite se do petka, 8. 6. 2018, do 13. ure oz. do zasedbe prostih mest, na telefonsko številko 040 197 264 ali preko elektronske pošte: .

Za SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija dogodek koordinira RIC Bela krajina.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Startup program BUSINESS GLADIATOR 2024

Startup program BUSINESS GLADIATOR 2024

Startup program BUSINESS GLADIATOR 2024 Kaj je start up program Business Gladiator? Startup program najbolje opiše slogan »Scale your business«. Program je namenjen ekipam in posameznikom, ki bi želeli s start up prijemi nadgraditi svojo idejo ali podjetje in...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Ljubljanska cesta 26
SI-8000 Novo mesto

OBČINE

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Pin It on Pinterest

Share This