Debata o stanju v Uniji 2023 na Gimnaziji Novo mesto

Vsako leto predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen nagovori Evropski parlament.

Letos bo v govoru o stanju v Uniji (SOTEU) predstavila glavne prednostne naloge in vodilne pobude za prihodnje leto ter se pri tem navezala na uspehe in dosežke Evropske unije iz preteklih let. Predsednica bo v svojem zadnjem govoru pred evropskimi volitvami izpostavila različne tematike, od gospodarstva, energetske krize, vojne, zelenega prehoda, digitalizacije do podnebnih sprememb ter hkrati predstavila ključne točke za prihajajoče leto.

Stanje v Uniji je pomembno za vsakega državljana Evropske unije, saj predstavlja trenutno stanje in kratek vpogled v naslednje korake Evropske unije. Govor je pomemben tudi za mlajše generacije, zato je informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto pripravila srečanje na Gimnaziji Novo mesto s Saro Tomšič, podžupanjo Mestne občine Novo mesto in predstavnico mreže »Gradimo Evropo z izvoljenimi predstavniki občin« (BELC). Z dijaki si bodo skupaj ogledali izsek govora in naslovili tematike, ki so zanje in za lokalno okolje pomembne. Vsako leto informacijske točke EUROPE DIRECT o govoru SOTEU zberejo mnenje splošne javnosti in ga predstavijo Evropski komisiji, ki predloge oz. mnenje pregleda ter upošteva v svojih prihodnjih odločitvah, kar tudi predstavlja evropsko demokracijo.

Ali vas zanima, kaj je Evropska unija dosegla v tem letu in kaj je novega na obzorju? Govor si lahko ogledate v živo na Facebook profilu Evropske komisije v sredo, 13. 9. 2023, ob 9. uri – https://fb.me/e/1e2JFVREP.

Več o govoru si lahko preberete na uradni strani Evropske komisije – https://state-of-the-union.ec.europa.eu/index_sl in o mreži »Gradimo Evrop z izvoljenimi predstavniki občin« na slednji povezavi – https://building-europe-with-local-councillors.europa.eu/index_en.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This