Delavnica »Pametni telefon moj prijatelj« pravi hit med starejšimi!

V sklopu evropskega leta spretnosti in Tednov vseživljenjskega učenja je informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto v maju pripravila delavnici digitalnih spretnosti za starejše. Ena se je odvila na novomeškem Glavnem trgu ter je bila nekaj prav posebnega in novega pri nas. V sodelovanju z Zavodom za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza Genesis Ljubljana smo pripravili MOBILNO delavnico – prva potujoča učilnica v Slovenij – s katero prek najsodobnejših digitalnih izobraževalnih pobud in iniciativ približujejo uporabo IKT orodij starejšim odraslim (50+).

Drugo delavnico smo organizirali v prostorih Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto in se je je udeležilo približno 25 posameznikov, ki so pridobili nove digitalne kompetence, ki jim bodo pomagale pri upravljanju pametnih telefonov. Zaključku praktične delavnice je sledilo kratko predavanje Nacionalnega odzivnega centra za kibernetsko varnost SI-CERT, na katerem smo govorili o nevarnostih na spletu, kako prepoznati spletne prevare ter na kakšen način se lahko zavarujejo pred njimi. Pomembno je, da starejše naučimo ne samo uporabe pametnih telefonov in spleta, ampak jih tudi izobrazimo o nevarnostih, ki se pojavijo ob spletnih aktivnostih.

Dogodek je bil delno financiran s strani Evropske unije. Podprla ga je tudi Mestna občina Novo mesto.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This