V trenutnem času je povpraševanje po sodobnih in tehniških poklicih ogromno, saj je tega kadra premalo. Mnogi delodajalci žal od novo zaposlenih in mladih pričakujejo že nekatere praktične izkušnje. Ker je pridobivanje le teh na realnih problemih in primerih precej težavno, smo se v Razvojnem centru Novo mesto priključili Erasmus+ projektu Green STEAM for NEET women, katerega cilji je vsesplošna pomoč pri dvigu kompetenc za iskanje zaposlitve v tehničnih sferah.

Dvig možnosti zaposlitve želimo doseči z organiziranjem brezplačnih tečajev 3d modeliranja, 3d tiskanja, laserskega graviranja, osnov robotike in mehkih veščin, ki so namenjeni ženskam med 18. in 30. letom starosti in jih zanima tehnologija in njihova uporaba v delovnem okolju.

Zaradi omejenega in majhnega števila udeleženk (6-10), bomo lahko delavnice izvajali skoraj individualno in jih sproti prilagajali njihovem predznanju in časovni dostopnosti (dop/pop/vikendi).

V času trajanja projekta, bodo tako udeleženke pridobivale:

  • Uporabno in zaposljivo tehnično znanje 21. stoletja
  • Možnost razvoja lastne ideje in ustvarjanje samostojne poti/zaposlitve
  • Podjetniške kompetence

Ker bomo izzive na katerih se bomo učili iskali pri realnih podjetjih, obstaja celo možnost nadaljnjega sodelovanja udeleženk naših izobraževanj z izzivodajalci.

Izobraževanja bodo potekala od 1.9.2022 do 31.10.2022, natančnejši časovni termin pa bomo (kot omenjeno prej) prilagodili oziroma dogovorili z udeleženkami.

V primeru zainteresiranosti udeležbe na izobraževanju ali kakršnihkoli vprašanj, nas kontaktirajte: .

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Razvojnemu centru Novo mesto zlato priznanje za LABTOP

Razvojnemu centru Novo mesto zlato priznanje za LABTOP

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) je že 15. leto na Dnevu inovativnosti, ki je 14. septembra potekal na Otočcu, podelila priznanja in nagrade dolenjskih in belokranjskim inovatorjem. Med letošnjimi prejemniki je tudi naše podjetje, Razvojni center...

IZMENJAVA DOBRIH PRAKS MLADIH PODJETIJ  NA PODROČJU SPLETNE PRODAJE

IZMENJAVA DOBRIH PRAKS MLADIH PODJETIJ NA PODROČJU SPLETNE PRODAJE

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija vabi na brezplačni dogodekIZMENJAVA DOBRIH PRAKS MLADIH PODJETIJ NA PODROČJU SPLETNE PRODAJEv torek, 27. septembra 2022, v Hotelu M v LjubljaniSvojo podjetniško pot in izkušnje bodo z vami delile tri podjetnice, ki imajo uspešne...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This