V trenutnem času je povpraševanje po sodobnih in tehniških poklicih ogromno, saj je tega kadra premalo. Mnogi delodajalci žal od novo zaposlenih in mladih pričakujejo že nekatere praktične izkušnje. Ker je pridobivanje le teh na realnih problemih in primerih precej težavno, smo se v Razvojnem centru Novo mesto priključili Erasmus+ projektu Green STEAM for NEET women, katerega cilji je vsesplošna pomoč pri dvigu kompetenc za iskanje zaposlitve v tehničnih sferah.

Dvig možnosti zaposlitve želimo doseči z organiziranjem brezplačnih tečajev 3d modeliranja, 3d tiskanja, laserskega graviranja, osnov robotike in mehkih veščin, ki so namenjeni ženskam med 18. in 30. letom starosti in jih zanima tehnologija in njihova uporaba v delovnem okolju.

Zaradi omejenega in majhnega števila udeleženk (6-10), bomo lahko delavnice izvajali skoraj individualno in jih sproti prilagajali njihovem predznanju in časovni dostopnosti (dop/pop/vikendi).

V času trajanja projekta, bodo tako udeleženke pridobivale:

  • Uporabno in zaposljivo tehnično znanje 21. stoletja
  • Možnost razvoja lastne ideje in ustvarjanje samostojne poti/zaposlitve
  • Podjetniške kompetence

Ker bomo izzive na katerih se bomo učili iskali pri realnih podjetjih, obstaja celo možnost nadaljnjega sodelovanja udeleženk naših izobraževanj z izzivodajalci.

Izobraževanja bodo potekala od 1.9.2022 do 31.10.2022, natančnejši časovni termin pa bomo (kot omenjeno prej) prilagodili oziroma dogovorili z udeleženkami.

V primeru zainteresiranosti udeležbe na izobraževanju ali kakršnihkoli vprašanj, nas kontaktirajte: .

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Odprava zelenega PoMPa v Kraljevino Norveško

Odprava zelenega PoMPa v Kraljevino Norveško

    Odprava zelenega PoMPa v Kraljevino NorveškoŠtudijski obiski z izmenjavo dobrih praks so prav gotovo ena najlepših plati izobraževalnih projektov. Prav tako smo projektni partnerji in učitelji podjetnosti v projektu PoMP – Podpora mladim v podjetništvu, ki si...

Delovnopravne zakonodajne novosti in nova sodna praksa

Delovnopravne zakonodajne novosti in nova sodna praksa

Delovnopravne zakonodajne novosti in nova sodna praksa SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija vas v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Novo mesto vabi na brezplačno usposabljanjeDELOVNOPRAVNE ZAKONODAJNE NOVOSTI IN NOVA SODNA PRAKSA ki bo v sredo, 11....

Debata o stanju v Uniji 2023 na Gimnaziji Novo mesto

Debata o stanju v Uniji 2023 na Gimnaziji Novo mesto

Debata o stanju v Uniji 2023 na Gimnaziji Novo mestoVsako leto predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen nagovori Evropski parlament.Letos bo v govoru o stanju v Uniji (SOTEU) predstavila glavne prednostne naloge in vodilne pobude za prihodnje leto ter se pri...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This