Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

Brezplačna delavnica: Podjetniška delavnica za otroke

12.10.2019 | 09:00 - 16:30

Podjetniška delavnica za otroke

Otroci so naša prihodnost. Prav je, da jih že od rane mladosti vzgajamo v podjetne in odgovorne posameznike. Zato zanje organiziramo prvo podjetniško delavnico.

Otroci bodo skozi igro razvijali podjetnost, inovativnost in ustvarjalnost ter se učili veščin timskega dela.

Delavnica bo zelo aktivna in pestra. Otroke bodo mentorji vodili skozi več didaktičnih iger, s katerimi bodo otroci eno za drugo usvajali potrebne veščine za razvoj in dokončanje svojega končnega izdelka. Ob koncu delavnice bodo otroci izdelek predstavili staršem in jim ga tudi prodali.

Na delavnici se bodo otroci skozi igro učili:

  • Inovativnega in ustvarjalnega reševanja problemov,
  • Prepoznati priložnosti,
  • Javno nastopati,
  • Delati v timu,
  • Prevzemati razumna tveganja.

Cilj delavnice

Glavna cilja delavnice sta, da se otroci naučijo, kako idejo za majhno vrednost spremeniti v realnost ter kako to doseči v sodelovanju z drugimi.

Izvajalci delavnice

Otroke bodo do cilja vodili štirje dolgoletni mentorji podjetništva, ki imajo za sabo že več let dela z otroki in mladostniki.

Irena Žagar je podjetnica, ki je svojo podjetniško pot pričela v StartUp Društvu Novo mestu. Vodi marketinško agencijo Cluekit in je soustanoviteljica podjetja CasualStuff, kjer se ukvarjajo s prodajo produktov, ki jih ustvarjajo skupaj z najmlajšimi. Z vključevanjem otrok v razvoj produktov, prenaša svojo znanje in izkušnje na mlajše rodove.

Maja Vukša je idejni in produktni vodja programa BrainTrain, ki vpliva na celosten razvoj tako na motorični, kognitivni, osebnostni, čustveni kot tudi na socialno-moralni razvoj. Igralne kartice BrainTrain programa so razdeljene na različne starostne skupine, ki prepletajo področja igre, možganov in čustev.

Janez Gorenc je profesor angleščine in mentor podjetniških vsebin na Gimnaziji Novo mesto. V sodelovanju z Razvojnim centrom Novo mesto že vrsto let razvija in spodbuja podjetniške aktivnosti na osnovnih in srednjih šolah Dolenjske in je začetnik izvajanja podjetniških krožkov na šolah.

Simon Jeraj je vodja Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, kjer se dnevno srečuje s startup podjetji in jim pomaga pri razvoju. Je začetnik izvajanja podjetniških krožkov na dolenjskih šolah. Deluje pri izobraževanju, mentoriranju potencialnih podjetnikov in obstoječih podjetij. Dolga leta je deloval kot košarkarski trener v KK Krka.

Komu je delavnica namenjena?

Udeleženci: Otroci od 6 do 10 let

Kdaj in kje?

Kdaj: 12.10.2019, od 9:00 do 16:30

Kje: Podjetniški Inkubator Podbreznik

Dodatne informacije in prijava

Kontakt za dodatne informacije: 

Poskrbeli bomo za prehrano in varnost vaših otrok. Več informacij za starše, prehranskih posebnostih otroka in izjava o soglasju staršev, najdete tukaj.

Udeležba na delavnici je brezplačna*Obvezna je predhodna prijava preko spletnega obrazca.

*Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.«

Podrobnosti

Date:
12.10.2019
Time:
09:00 - 16:30

Organizator

Razvojni center Novo mesto
Telefon:
07 33 72 980
E-mail:
info@rc-nm.si
Spletna stran:
www.rc-nm.si

Kraj dogodka

Podjetniški inkubator Podbreznik
Podbreznik 15
Novo mesto, 8000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
07 33 72 990

Pin It on Pinterest

Share This