Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

FILMSKI TEDEN EVROPE NA GRADU GRM

5.07.2020 | 21:00 - 23:00

Prvi vikend v juliju si rezervirajte za filmske umetnine evropske produkcije. Europe Direct Novo mesto v sodelovanju z Anton Podbevšek Teatrom organizira Filmski teden Evrope pod zvezdami na gradu Grm.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. V Novem mestu poteka že četrto leto, a letos prvič pod zvezdami, zato vabljeni na prvovrstno filmsko doživetje.

Brezplačne vstopnice rezervirajte na oziroma po telefonu 07 391 78 16.

PROGRAM: Nedelja, 5. 7. 2020, ob 21.00 / LARA / LARA

Režija: Jan-Ole Gerster, 1h 38min

NAGRADE:

Karlovi Vari 2019 – najboljša igralka, posebna nagrada žirije

München 2019 – nagrada FIPRESCI

»Dlje ko spremljamo Laro Jenkins, bolj razumemo globino in vir njenih ran. Junakinja nekoliko spominja na sadomazohistični lik Isabelle Huppert v Učiteljici klavirja Michaela Hanekeja, ki je prihodnost mlade glasbenice skušala uničiti s polaganjem črepinj v žepe njenega plašča. A škoda, ki jo tu naredi Lara, je izključno psihološke narave, Gersterjev pristop pa niti približno tako hladen. Pod površjem je toplota, ki izvira tako iz režiserjeve vere v lik kot iz igralke same /…/. Gledalca čakajo siloviti, globoki trenutki; skrivnosti, ki jih je treba rešiti, pa tudi tiste – o ranah, ki prehajajo iz generacije v generacijo, in o človeškem vedenju –, ki jih ne bomo znali nikoli razvozlati.«
– Peter Debruge, Variety

Podrobnosti

Date:
5.07.2020
Time:
21:00 - 23:00
Dogodek Categories:
, ,

Pin It on Pinterest

Share This