Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

Nacionalna konferenca o trajnostni mobilnosti za mlade

20.09.2017 | 10:00 - 19:00

Potovalne navade se oblikujejo skozi otroštvo, pomemben je tudi čas polnoletnosti, ki omogoča samostojno vožnjo z avtomobilom. Se bomo odpravili na pot peš, s kolesom, javnim prevozom ali drugo alternativno obliko mobilnosti? Ali bomo raje enostavno sedli v avto, čeprav to ni najbolj gospodarno, zdravo, varno, družabno in prijazno do okolja, v katerem živimo?

Odgovore na ta in še vrsto novih vprašanj bo obravnavala Nacionalna konferenca o trajnostni mobilnosti za mlade, ki bo potekala v Ljubljani, 20. septembra 2017, v okviru Evropskega tedna mobilnosti. S konferenco želimo predvsem prispevati k večji ozaveščenosti o pomenu trajnostne mobilnosti med mladimi ter jim predstaviti drugačne rešitve pri prevozu in organizaciji dnevnih poti.

Konferenca je tudi priložnost, da mladi, stari od 15 do 29 let, povedo svoje mnenjedelijo znanjaizkušnje ter izpostavijo svoje potrebe s področja trajnostne mobilnosti. In skupaj s predstavniki državnih ustanov ter strokovnjakov s področij prometa, okolja, zdravja, izobraževanja ter dela, družine in socialnih zadev spoznajo aktualno problematiko trajnostne mobilnosti med mladimi ter v delavnicah poiščejo rešitve in predloge za naprej.

Konferenco organizirajo Ministrstvo za infrastrukturo, Agencijo RS za okolje, Ministrstvo za zdravje, Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija in Agencija za varnost v prometu.

Lokacija: Hiša EU, Dunajska cesta 20, Ljubljana

Program dogodka in prijavnico najdete tukaj.

Vljudno vabljeni.

Podrobnosti

Date:
20.09.2017
Time:
10:00 - 19:00
Dogodek Category:

Organizers

Ministrstvo za infrastrukturo
Agencijo RS za okolje
Ministrstvo za zdravje
Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija
Agencija za varnost v prometu

Kraj dogodka

Hiša EU
Dunajska cesta 20
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map

Pin It on Pinterest

Share This