Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

POGOVOR V ŽIVO: GABI GLEICHMANN & BORIS A. NOVAK

22.04.2020 | 19:00 - 20:30

Vabimo vas na pogovor o knjigi Napoj nesmrtnosti, ki jo lahko pri nas beremo s pomočjo programa Creative Europe in Založba Goga. Napoj nesmrtnosti je napet roman, v katerem se prepletajo zgodovinska dejstva in duhovita avtorjeva domišljija. Preko pisanja zgodbe judovske družine Spinoza, nas pripovedovalec popelje skozi stoletja evropske zgodovine, prestavi nas v srednjeveško Portugalsko, v Španijo med inkvizicijo, v Rembrandtov Amsterdam, v čas francoske revolucije, na ključna prizorišča obeh svetovnih vojnDogodki, ki so ključno vplivali na oblikovanje EU in želje po tem, da se na stari celini vzpostavi mir. Z avtorjem se bo pogovarjal Boris A. Novak.
Pogovor bo potekal v angleščini, dan ali dva kasneje pa bomo dodali še slovenske podnapise.
Spremljajte FB profil Založba Goga.

To je prvi pogovorni večer v nizu dogodkov Borders vs. Frontiers, ki jih pripravlja Europe Direct Novo mesto v sodelovanju z Založbo Goga. Z dogodki želimo pokazati, da kultura in umetnost največ pridobita takrat, ko zanje meja ni….

Vsi pisatelji, s katerimi pripravljamo literarne večere, so migranti – z družinami so migrirali v druge države v želji po boljšem življenju. Prav zagotovo je odkrivanje različnih držav, kultur, ljudi in običajev vplivalo na njihova dela. Sedaj pa jim je program Ustvarjalna Evropa omogočil, da njihova dela beremo skoraj v vseh državah EU.

Ja, raznolikost EU moramo še naprej negovati, skupaj smo združeni v različnosti in tega ne smemo nikdar pozabiti. 

 

 

Podrobnosti

Date:
22.04.2020
Time:
19:00 - 20:30
Dogodek Category:
Spletna stran:
https://www.facebook.com/zalozba.goga/

Kraj dogodka

Online dogodek: Založba Goga

Pin It on Pinterest

Share This