Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

 • Ta dogodek je potekel.

RAČUNOVODSTVO SKOZI OČI DAVČNEGA INŠPEKTORJA

29.09.2020 | 14:00 - 18:00

SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija vas vabi na brezplačno usposabljanje RAČUNOVODSTVO SKOZI OČI DAVČNEGA INŠPEKTORJA, ki bo v torek, 22. septembra 2020, od 12.00 do 16.00 ure in v petek, 25. septembra 2020, od 9.00 do 13.00 ure v predavalnici Območne obrtno-podjetniške zbornice Novo mesto, Foersterjeva ul. 10, Novo mesto (PC Rialto – Novoteks).

Namen usposabljanja

Seznaniti računovodje in podjetnike:

 • preko posamezne bilančne kategorije z najpogostejšimi napakami, s katerimi se srečujejo revizorji in davčni inšpektorji pri svojem delu (npr. obračun amortizacije, vrednotenje sredstev, investicije in olajšave, davčno pripoznavanje stroškov in odhodkov, obračunavanje bonitet, oblikovanje popravkov terjatev, odpis obveznosti, lastni deleži, rezervacije in razmejitve, odbitni delež DDV-ja, zaključevanje poslovnega leta in inventura, …);
 • s pomenom urejenosti poslovnih knjig, sledljivostjo knjižb, revizijsko sledjo;
 • s problematiko v vezi zaposlovanja, dela preko s.p-jev in drugih oblik sodelovanja (podjemna oz. avtorska pogodba, študentska napotnica, delo upokojencev, kratkotrajno delo,…);
 • z načinom in roki hranjenja računovodsko davčne dokumentacije;
 • s ključnimi informacijami o poteku davčno inšpekcijskega nadzora, da se izognemo nepotrebnemu in dolgotrajnemu pritoževanju na ugotovitve davčnega inšpektorja.

Komu je usposabljanje namenjeno

Usposabljanje je namenjeno podjetnikom, direktorjem, računovodjem v podjetjih, računovodskim servisom, predstavnikom finančnih služb ter vsem ostalim  MSP,  regije JV Slovenija.

Vsebina

 1. Sklop
 • Hiter pregled najpomembnejših SRS 2016/2019 s povezavo računovodske vsebine z najpogostejšimi napakami in pomanjkljivosti, ki jih pri posamezni bilančni kategoriji zaznavajo revizorji in davčni inšpektorji
 1. Sklop
  • Urejenost poslovnih knjig pri s.p.-jih in d.o.o.-jih
  • Problematika na kadrovskem področju z davčnega vidika
  • Hranjene računovodsko davčne dokumentacije
  • Davčni inšpekcijski nadzor (osnove informacije o pričetku, poteku in zaključku postopka).

Predavateljica

Vesna Bartolj Maver je preizkušena davčna svetovalka, računovodja in preizkušena notranja revizorka, z več kot desetletnimi delovnimi izkušnjami z vodenjem službe računovodstva v velikem slovenskem koncernu.

Kot samostojna podjetnica in ustanoviteljica podjetja Računovodsko davčni raj, podjetje za računovodske, davčne in finančne storitve, d.o.o., Kamnik deluje kot svetovalka podjetnikom in upravam družb na področju davčno-računovodske zakonodaje in statusno pravnega preoblikovanja na področju cele Slovenije.

Na osnovi dolgoletnih izkušenj in prakse poskuša slušateljem na praktičen način predstaviti računovodstvo in davčno problematiko z različnih zornih kotov za različne pravno organizacijske oblike (društva, d.o.o., d.d., s.p.). Je tudi avtorica številnih računovodskih in davčnih člankov.

Prijave

Prijavite se lahko do petka, 28.9.2020, preko  spletne prijavnice.  Zaradi omejenega števila mest je prijava   in  prisotnost na obeh delih usposabljanja obvezna.

Usposabljanje v trajanju 10 šolskih ur (2 x 5 šolskih ur) je za udeležence brezplačno.

Dodatne informacije: Breda Koncilja, tel. 051 422 580, e-pošta:

Vljudno vabljeni.

 

Podrobnosti

Date:
29.09.2020
Time:
14:00 - 18:00

Pin It on Pinterest

Share This