Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

(VR) VIRTUALNA RESNIČNOST IN ROBOTI

21.03.2023 | 15:30 - 18:30

Vas zanima kako se ustvari digitalni dvojček robota in kako se pravega robota upravlja v navidezni resničnosti?

Delavnica VR in roboti je namenjena učenju osnov uporabe virtualne resničnosti (VR) in robotike za izdelavo in upravljanje robotov. Udeleženci bodo spoznali različne tehnologije, ki se uporabljajo pri VR in robotiki, ter se naučili, kako jih lahko uporabijo za izdelavo različnih izdelkov in aplikacij.

Na delavnici se bodo udeleženci naučili, kako delujejo različne VR tehnologije, kot so očala za virtualno resničnost, senzorji gibanja, kontrolerji in še veliko več.

V sklopu delavnice »VR in roboti« vam bomo v LABTOP-u predstavili kako se z nekaj kliki ustvari digitalni dvojček kolaborativnega robota ABB GoFA. Tekom delavnice boste lahko preizkusili delovanje kolaborativnega robota ABB GoFA CRB 15000 in se spoznali z simulacijsko opremo ABB Robot Studio. Digitalen model robota v simulaciji bomo povezali z fizičnim robotom, ter vam predstavili še možnost upravljanja robota v navidezni resničnosti. Na praktičnih primerih vam bomo predstavili, kako nam možnost uporabe navidezne resničnosti odpre nova vrata pri izdelavi izboljšav na obstoječih izdelkih ali orodjih v robotskih celicah.

klikni za PRIJAVO!

Datum in kraj: 21.3.2023 od 15:30 do 18:30 (Podbreznik 15, Novo mesto)

Ciljna skupina: potencialni podjetniki, startup podjetniki. Več informacij na marko.vukobrat@rc-nm.si.

*Operacijo SIO-PIP-2020-22 sofinancira Republika Slovenija v okviru Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo«

Podrobnosti

Date:
21.03.2023
Time:
15:30 - 18:30

Pin It on Pinterest

Share This