Dolenjska se je predstavila na Urmeer forumu 2023

Na avstrijskem Štajerskem, v kraju Sulztal, tik ob slovensko-avstrijski meji, na južnoštajerski vinski cesti stoji gostišče Fishcwirt im Urmeer v lasti priznane avstrijske družine Grossauer-Widakovich. Tam so včeraj gostili tretji Urmeer forum zapovrstjo, na katerem je v osredju predvsem gastronomija.

Povabljeni gostje so namreč uživali v 15 različnih jedeh, ki povezujejo Alpe z Mediteranom. Kot gostujoči chef se je na dogodku s petimi hodi predstavil dolenjski kuharski mojster Damjan Fink iz novomeške Hiše Fink, dogodek pa je bil priložnost, da se visokim gostom s svojo turistično ponudbo predstavi tudi Dolenjska.

Predstavili smo našo raznoliko ponudbo – od zidanic oz. vinskega turizma do številnih priložnosti za aktiven oddih in razvajanja v termah, z botro Jožefino, trškogorsko čibo in vselej dobro sprejetim trškogorskim srcem ter harmoniko pa smo zaobjeli tudi del naše bogate tradicije, ki jo je s kulinariko predstavil Fink, z vinom pa lanskoletni sommelier leta Gregor Kren.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMAGre za 6-mesečni mentorski program, ki vključuje 2-mesečno delovno-učno izkušnjo v tujini.Iniciativa ALMA se izvaja do 31. 10. 2028. Njen namen je omogočiti mladim od 18. do 35. leta, ki niste vključeni v izobraževanje,...

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)Misija GREMO (GREen MObility) je vzorčen primer povezovanja gospodarstva, znanosti in države, s katero naša avtomobilska podjetja pospešeno prehajajo iz proizvodnje komponent in sistemov za motorje z notranjim...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This