Družinski turizem je v svetovnem merilu ena hitreje rastočih vej turizma. Privlačna družinska okolja in otrokom prilagojena ponudba pa so v Sloveniji še redkost. Razvoj družinskih turističnih produktov in prostorov prav zato lahko postane konkurenčna prednost Dolenjske.

V sodelovanju z agencijo za razvoj v turizmu Nea Culpa, smo 22. aprila organizirali delavnico Otrokom prijazna destinacija. Namenjena je bila vsem ponudnikom turističnih storitev na Dolenjskem, ki so želeli pridobiti koristne napotke kako urediti otrokom prijazne površine in kotičke ter nadgraditi ponudbo, da bo privlačna in prilagojena tudi za družine.

Ponudniki nastanitev in doživetji ter gostinci so spoznali koncept družinam prijaznih destinacij ter sooblikovali predloge za nadgradnjo ponudbe in razvoj družinam prijaznega okolja. Takšnega v katerem bodo uživali tako domačini kot obiskovalci.

Beseda je tekla o vlogi otrok pri načrtovanju družinskih počitnic ter ponudbi in doživetjih, ki jih sodobna družina potrebuje. Počitnice so postale najboljši način za povezovanje družine, otroci pa gostje prihodnosti. Slediti trendom pomeni, da je potrebno razumeti kako organizirati čas, ki ga družina preživi skupaj, hkrati pa zadovoljiti potrebe otrok, ki iščejo aktivno zabavo ter potrebe staršev, ki na počitnicah iščejo tudi sprostitev.

Destinacija in ponudniki so za dober obisk tako primorani poskrbeti za več segmentov ponudb: za različne družinske aktivnosti, za označene kolesarske in pohodniške poti, za urejene prostore za piknik in igrišča z igrali. Sodobne pristope pri oblikovanju zunanjih in notranjih površin za otroke je tako na delavnici predstavila arhitektka Jona Rak Koceli.

V zaključku  smo se strinjali, da imamo že oblikovano ponudbo za otroke, manjka nam predvsem koordiniranega povezovanja in sodelovanja ter skupna vizija. Ravno zato bomo v naslednji polovici leta posvetili izdelavi ambicioznega, a realnega akcijskega načrta za razvoj družinam privlačne destinacije Dolenjske.

Skupaj ustvarjamo družinam prijazno destinacijo.

Utrinki z dogodka:

 

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMAGre za 6-mesečni mentorski program, ki vključuje 2-mesečno delovno-učno izkušnjo v tujini.Iniciativa ALMA se izvaja do 31. 10. 2028. Njen namen je omogočiti mladim od 18. do 35. leta, ki niste vključeni v izobraževanje,...

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)Misija GREMO (GREen MObility) je vzorčen primer povezovanja gospodarstva, znanosti in države, s katero naša avtomobilska podjetja pospešeno prehajajo iz proizvodnje komponent in sistemov za motorje z notranjim...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This