Drugi partnerski sestanek projekta Interreg Srednja Evropa HealingPlaces

Med 5. in 7. novembrom 2019 se je predstavnik Razvojnega centra Novo mesto udeležil drugega partnerskega sestanka v okviru projekta Interreg Srednja Evropa HealingPlaces v Linzu. Projekt se je začel izvajati 1. 4. 2019 in bo trajal do 31. 3. 2022. V okviru projekta potekajo aktivnosti za krepitev zmogljivosti upravljanja z okoljem za trajnostno rabo naravne dediščine zdraviliških mest in regij Srednje Evrope kot gonil lokalnega in regionalnega razvoja. Zaradi bogate naravne dediščine, povezane z naravnimi viri termalne vode v regiji Jugovzhodna Slovenija in prisotnosti zdraviliških dejavnosti, Razvojni center izvaja aktivnosti, ki bodo podlaga za pripravo pilotnega načrta trajnostnega upravljanja s termalno vodo, ki bo predstavljal del mozaika za visoko stopnjo ohranjenosti naravnega okolja v regiji in širše.

Proces doseganja ciljev projekta temelji na razvoju skupnih orodij za celovito oceno obstoječe ter prihodnje ogroženosti virov mineralnih in termalnih voda v Srednji Evropi, izdelavi načrta trajnostnega upravljanja s termalno vodo v regiji Jugovzhodna Slovenija ter izdelavi celovite Strategije za trajnostno upravljanje naravnih virov zdraviliških območij Srednje Evrope. Slednja bo pripravljena z namenom nadaljnjega izboljševanja trajnostnega načrtovanja in upravljanja tovrstnih območij.

V proces projekta bomo vključili širšo skupino udeležencev in odločevalcev različnih področij, kot so na primer Geološki zavod Slovenije, Ministrstvo za okolje in prostor, Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, Direkcija za vode, Terme Krka d. o. o., predstavniki lokalnih in regionalnih skupnosti v in izven regije ter ostale.

Projekt predstavlja okvir za priložnost izmenjave znanj in dobrih praks na področju upravljanja s termalnimi, mineralnimi in termo-mineralnimi vodami na območju Srednje Evrope, vključno s čezmejnim sodelovanjem.

Za več informacij obiščite spletno stran projekta ali nas kontaktirajte na e-naslov .

Projekt sofinancirata program Interreg Srednja Evropa in Služba Vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

             

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This