Evropska mreža podeželskih skupnosti je edinstvena organizacija, v katero je vključenih 28 občin iz celotne Evrope. Združenje je bilo ustanovljeno pred 30. leti v Franciji in ima po enega  člana iz vsake države EU. V mreži, vsaka vas članica predstavlja svojo državo. Z rastjo Evropske unije se je tako povečala tudi sama organizacija. Zaradi izstopa slovenske občine, sedaj iščejo novega slovenskega partnerja.

Člani organizacije iščejo skupne izzive in rešitve in se prijavljajo na različne razpise, predvsem na razpise programa za državljane, enakost, pravice in vrednote (bivši program Evropa za državljane). Člani mreže se večkrat na leto srečajo v enem od članskih mest. Običajno je v poletnem obdobju tudi letno srečanje. Na tem srečanju svojo državo predstavlja osem mladih in odraslih delegatov iz vsake občine članice. Srečanja so izrednega pomena za vzpostavljanje partnerstev. Članstvo v organizaciji je brezplačno.

Če vas sodelovanje zanima nam pišite na, da vam lahko posredujemo podatke kontaktne osebe mreže. V primeru dodatnih vprašanj, smo vam na voljo.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This