Franci Bratkovič prejemnik grba Mestne občine Novo mesto

Direktor Razvojnega centra Novo mesto Franci Bratkovič je prejemnik grba Mestne občine Novo mesto za leto 2023. Občinsko nagrado je dobil za dolgoletne uspehe na področju gospodarstva, prispevek k razvoju novomeške občine in celotne regije Jugovzhodna Slovenija, na slavnostni seji občinskega sveta pa sta mu jo izročila župan mag. Gregor Macedoni in dr. Janez Povh, predsednik komisije za priznanja in nagrade.

Obrazložitev nagrade:

Franci Bratkovič je bil v obdobju od 2007 do 2011 direktor prve regijske gospodarske zbornice v Sloveniji – Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, ki je že v prvih letih delovanja pomembno prispevala k razvoju Mestne občine Novo mesto in jugovzhodne regije. Že od ustanovitve dalje zbornica stremi k povezovanju in sodelovanju regijskega gospodarstva ter ostalih ključnih deležnikov v regiji in širše. V prvih letih njegovega delovanja je vrsta aktivnosti, ki jih je izvajala zbornica, pripomogla h gradnji manjkajočega odseka avtoceste med Trebnjim in Novim mestom, k umeščanju 3. razvojne osi v prostor ter načrtovanju oskrbe z električno energijo z novimi daljnovodi in razdelilnimi transformatorskimi postajami.

Od leta 2012 do 2015 je bil član uprave in direktor direkcije človeških virov v Revozu, d. d. Odgovoren je bil za socialni dialog v podjetju, s sindikati in z delavci je uspel razviti dobro sodelovanje. Kot predsednik Rekreativnega društva Revoz je naredil več vsebinskih premikov, s katerimi je pri zaposlenih dvignil pripadnost podjetju. V času njegovega delovanja v upravi podjetja sta bila vzpostavljena tudi bolj odprt dialog z Mestno občino Novo mesto in podpora družbenemu dogajanju v Novem mestu.

Od aprila 2015 je Bratkovič zaposlen v Razvojnem centru Novo mesto (RC NM), v katerem je s strastjo in vizijo spodbujal razvoj, raziskave, inovacije ter ključne infrastrukturne projekte v regiji. V okviru RC NM je že leta 2017 vzpostavil specializirano enoto – Center razvoja, raziskav in inovacij – ki je uspešno izvedla številne delavnice s področja robotike za mlade ter aplikativne in industrijske raziskave v robotiki. Sledila je ustanovitev Laboratorija za tovarne prihodnosti, ki je postal prepoznaven demonstracijski center za tehnologije industrije 4.0. Ta uspeh je pripomogel k ustanovitvi Javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo – znanstvenega in tehnološkega središča Novo mesto, ki je nastal pod okriljem RC NM. Po njegovi ustanovitvi je Bratkovič kot predsednik prvega upravnega odbora ključno sodeloval pri zagonu inštituta, oblikovanju pravnih okvirov in iskanju kvalificiranega kadra.

Razvojni center Novo mesto je na njegovo pobudo in s povezovanjem 13 partnerjev uspel vzpostaviti evropsko združenje za teritorialno sodelovanje, ki je prvo tovrstno mednarodno združenje s sedežem v Sloveniji. Namenjeno pa je razvoju nadnacionalnih infrastrukturnih projektov.

ČESTITAMO!

 

Foto: Robert Kokol, Foto Asja

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This