Podatek o elektronskem naslovu družbe je po novem podatek, ki mora biti obvezno vpisan v PRS in s tem tudi javno dostopen podatek. Za novoustanovljene družbe se podatek o elektronskem naslovu vpiše ob registraciji podjetja, za obstoječe družbe pa je po Zakonu o gospodarskih družbah (ZGD-1K) predpisan rok za uskladitev do 24. februarja 2022.

PRAVNA PODLAGA:

zadnja sprememba Zakona o gospodarskih družbah (novela ZGD-1K)

KAKO IZVESTI VPIS?

Na enega od naslednjih načinov:

  • vložite Predlog za vpis spremembe samo v PRS na točki SPOT ali
  • izpolnjen in ročno ali elektronsko podpisan obrazec Predlog za vpis spremembe v PRS (v priponki) po pošti ali elektronski pošti pošljete ali osebno dostavite na izpostavo AJPES, ali
  • na izpostavo AJPES dostavite ali pošljete vlogo (lahko v obliki dopisa, izpolnitev obrazca namreč ni obvezna), ki mora biti elektronsko ali ročno podpisana, ali
  • hkrati z vložitvijo predloga za vpis spremembe v sodni register, če spreminjate tudi druge podatke o družbi, ki ga vložite na točki SPOT ali pri notarju.

 

OPOZORILA:

  • Opozarjamo na to, da je elektronski naslov družbe javen podatek in bo objavljen na spletni strani AJPES ePRS, prav tako bo dostopen vsem uporabnikom podatkov Poslovnega registra Slovenije. Ker bo zaradi javne objave e-naslova verjetno ta zelo obremenjen, se priporoča, da za namen določitve e-naslova za vpis v register družbe dodelijo ločen elektronski naslov.
  • Če imate e-naslov že vpisan v PRS, preverite ali je ta e-naslov ustrezen. Če ni, ga spremenite na enega izmed zgoraj opisanih načinov.
  • Za nespoštovanje določbe o vpisu elektronskega naslova v register je predpisana globa, ki je določena v 685. členu Zakona o gospodarskih družbah.

 

VEČ INFORMACIJ

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This