INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

Misija GREMO (GREen MObility) je vzorčen primer povezovanja gospodarstva, znanosti in države, s katero naša avtomobilska podjetja pospešeno prehajajo iz proizvodnje komponent in sistemov za motorje z notranjim zgorevanjem v razvoj in proizvodnjo komponent, sistemov in tehnologij za električna in elektrificirana vozila prihodnosti. Misijo je podprla Vlada Republike Slovenije, zato je z avtomobilskimi podjetji in raziskovalnimi institucijami maja 2023 podpisala tudi dogovor o strateškem partnerstvu.

Razvojni center Novo mesto skupaj z ostalimi konzorcijskimi partnerji sodeluje pri investiciji GREMO i-MOTION. Predstavniki Razvojnega centra Novo mesto smo se 3.4.2024 na strateškem posvetu srečali z predstavniki najpomembnejših slovenskih dobaviteljev v globalni avtomobilski industriji, ki so zbrani v Strateškem razvojno inovacijskem partnerstvu, SRIP ACS+, katerega nosilec je ACS Slovenski avtomobilski grozd. Strateškega posveta se je udeležil  tudi predsednik Vlade RS dr. Robert Golob z ministrom za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igorjem Papičem in ministrom za okolje, podnebje in energijo Bojanom Kumrom. Predstavniki generatorjev inovativnosti smo premiera dr. Goloba in prisotne ministre seznanili s konkretnimi aktivnostmi na področju inovativnega razvoja izdelkov in rešitev v Misiji GREMO ter jim predstavili prebojne in nagrajene inovacije za zeleno in digitalno preobrazbo avtomobilske industrije.  Partnerji v Misiji Gremo se zavedamo, da sami nikoli ne bomo mogli doseči tega, kar lahko s skupnim razvojem in nastopom na trgu. Prebojne rešitve, razvite v Misiji GREMO, in izkušnje, ki jih partnerji pri tem pridobivamo, so neprecenljive.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This