Tradicionalna prireditev Slovenski start:up leta poteka v živo na konferenci PODIM. Letos je v skladu s spremenjenimi razmerami celoten program potekal preko spletnega prenosa, kar pa ne zmanjšuje uspeha podjetja InstaText, ki je osvojilo naziv Slovenski start:up leta 2020.

Kakšno rešitev ponuja InstaText?

InstaText je spletna platforma, ki na podlagi umetne inteligence ustvari takojšnja priporočila in ideje, kako vsebinsko izboljšati tekst, ga narediti bolj berljivega in razumljivega. Za razliko od Grammarly-ja, ki je osredotočen na slovnične popravke, InstaText besedila obogati, saj piscu ponudi predloge za izboljšano besedišče ter ustreznejšo rabo besed, popravi pa tudi slovnične napake. Če je potrebno, preoblikuje celoten stavek in ga umesti v kontekst besedila. Samo v prvih treh mesecih, odkar je ekipa rešitev lansirala na trg, je zaposlenim v akademskih krogih prodala za več kot 30.000 evrov licenc. Trenutno imajo več kot 3.000 aktivnih uporabnikov. Ekipo sestavljajo vrhunski strokovnjaki za umetno inteligenco, jezikovne tehnologije oziroma naravne obdelave jezikov ter razvoja programske opreme.

Ekipo sestavljajo odlični strokovnjaki za umetno inteligenco, jezikovne tehnologije in razvoj programske opreme.

 

Kdo so bile ostale ekipe, ki so se potegovale za naziv Slovenski start:up leta 2020?

  • Evegreen – 100 % bio-razgradljivi in naravi prijazni materiali na osnovi organskih odpadkov,
  • Influee – platforma, na kateri lahko podjetja najdejo kreatorje vsebin in influencerje za svoje cilje skupine,
  • Grid instruments – sistem Gridscope, ki elektrodistribucijskim podjetjem omogoča dobro poznavanje omrežja in posledično premišljeno načrtovanje razširitve ter ojačitve svoje infrastrukture,
  • Mouzen – ergonomični pripomoček, ki med delom za računalnikom optimizira položaj roke, s tem pa zmanjša napetost v zapestju in ramenih.

 

Če želite bolje spoznati zgodbe letošnjih finalistov, kliknite na članek.

Več o dogodku Slovenski start:up leta 2020 si lahko preberete na povezavi.

 

Vir: www.startup.si

Pin It on Pinterest

Share This