Internet stvari: Kaj prinaša nova tehnološka revolucija?

Ali si predstavljate dan, ko vam bo zjutraj hiša sama skuhala kavo, oz. vas bo avto kar sam odpeljal po opravkih, hladilnik pa sam naročil hrano? To bo čas, ko bodo roboti sami obdelovali polja in proizvajali produkte, vi pa boste imeli več časa za zabavo in druženje.

Četudi se vam zdi povedano znanstvena fantastika, te dnevi niti niso več tako daleč, saj prihaja nova era interneta, ko le ta ne bo več namenjen samo ljudem, pač tudi napravam, strojem, vozilom. Prihaja internet stvari!

Pametna mesta, pametni domovi, samo-vozeča vozila in pametne tovarne so le nekateri izmed mnogih primerov interneta stvari. Poglavitni gradniki interneta stvari so napredna elektronika in robotika, informacijsko komunikacijske tehnologije ter umetna inteligenca, katerih razvoj je v zadnjih letih eksponentno napredoval. Internet stvari bo spremenil prav vse gospodarske panoge in prinesel mnogo prednosti in tudi izzivov za vse nas.

Pridite na super zanimiv podjetniški dogodek »Internet stvari: Kaj prinaša nova tehnološka revolucija?« in se prepričajte ali ste pripravljeni na novo tehnološko revolucijo.

Vsebina

  • Kaj je internet stvari (IoT)?
  • Ali bo internet stvari res spremenil svet?
  • Kakšni so trendi v razvoju elektronike, robotike in umetne inteligence?
  • Katere prednosti prinaša za posameznike in katere za podjetja?
  • Kakšni so novi poslovni modeli, ki jih prinaša internet stvari?
  • Kje so največje priložnosti, ki jih prinese internet stvari?
  • Ali bodo roboti res prevzeli naša delovna mesta?

Kdaj in kje?

Tokratni dogodek bomo izvedli na Šolskemu centru Novo mesto – Srednja elektro šola in tehniška gimnazija (Velika predavalnica 251, prihod skozi glavni vhod v ŠC NM, pot do predavalnice bo označena), s katero se vse tesneje povezujemo pri oblikovanju novih vsebin iNOVOtivnega MESTA.

Kdaj: sreda, 7. 11. 2018, ob 14.00 do 15.30

Komu je delavnica namenjena?

  • inovativnim potencialnim posameznikom, ki jih zanimajo tehnološki trendi (inovativni podjetniki, dijaki, študenti, pedagoški delavci, raziskovalci),
  • novim in obstoječim podjetjem, ki se spogledujejo z vstopom na trg interneta stvari,
  • hitro rastočim podjetjem, ki se spoprijemajo s težavami, ki jih prinašajo nove tehnologije interneta stvari.

Predavatelj

Luka Mali je predavatelj in raziskovalec s področja interneta stvari na Fakulteti za elektrotehniko, Univerzi v Ljubljani. V svoji več kot 15 letni karieri, je sodeloval pri razvoju množice naprav interneta stvari v Evropi in Aziji, je so-avtor dveh uspešnih Kickstarter kampanij, alumni dveh evropskih pospeševalnikov za startup podjetja, iniciator slovenskega odprtega senzorskega omrežja za pametna mesta in mentor večim mladim podjetnikom.

Prijave

Dogodek je brezplačen in je izveden v okviru operacije SIO-PIP-2018-19. Število mest je omejeno, zato prosimo za predhodno prijavo preko spletnega obrazca, ki ga najdete tukaj.

Dodatne informacije

Za dodatne informacije pišite na e-naslov: is.mn1548251608-cr@j1548251608arej.1548251608nomis1548251608.­­­­

PODATKI O DOGODKU:

Kdaj: sreda, 7. 11. 2018, ob 14.00 do 15.30

Kje: Šolski center Novo mesto – Srednja elektro šola in tehniška gimnazija

PRIJAVA NA DOGODEK

Dogodek sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.«

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Informacije o razpisu Evropa za državljane

Informacije o razpisu Evropa za državljane Izvajalska agencija za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA) je pred časom objavila nov razpis v okviru programa Evropa za državljane. Gre za program, ki spodbuja večjo vlogo državljanov pri razvoju EU...

Brezplačno 20-urno usposabljanje Poslovna nemščina

20-urno usposabljanje Poslovna nemščina KDAJ: v četrtek, 31. januarja 2019, ob 16. uri. Udeleženci bodo nato po urniku, enkrat tedensko po štiri šolske ure nadgrajevali svoje znanje (skupaj 5 x). KJE: mala dvorana Metelkovega doma v Škocjanu ZA KOGA Program...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Kontakt

Tel.: +386 7 33 72 980
E-mail: is.mn1548251608-cr@o1548251608fni1548251608

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This