Filmski teden Evrope privabil kar 292 obiskovalcev

V Novem mestu je Informacijska točka Europe Direct Novo mesto na tri projekcije v sodelovanju z Anton Podbevšek Teatrom privabila kar 292 obiskovalcev in obiskovalk.

V treh dneh smo predvajali izjemne tri filme evropske filmske produkcije, obisk pa potrjuje, da je občinstvo lepo sprejelo sedaj že tradicionalni filmski tri-dnevni maraton, prav tako pa si želijo svežine evropske filmske produkcije.

Obiskovalci so si lahko brezplačno ogledali vrhunske filme evropske produkcije

Film Nečista kri je potrdil, da je upravičeno nagrajen z nagrado LUX v letu 2017. Film nas je z zgodbo o dveh sestrah, Laponkah, ki sta asimilacijo doživeli vsaka na svoj način, predvsem ganil in potrdil, da ima vsak kovanec dve plati. Kot gledalec se ne moreš postavili na stran nobene, lahko ju le čustveno podoživiš in razumeš obe plati.  Domov smo odšli z grenkim priokusom, razmišljujoči in predvsem pretreseni nad temno platjo švedske kolonialne zgodovine. 

Drugi dan je ponudil film Vestern, zgodbo o predsodkih in tekmovalnosti med delavci in domačini. Počasen, razmišljujoč tempo filma, nas je popeljal na gradbišče ter na bolgarsko podeželje, ki je kar naenkrat postalo prizorišče moških dvobojev.

Filmski teden Evrope smo zaključili z mistično Thelmo, ki je s svojim čudaškim utripom, odličnimi posnetki in efekti navdušila obiskovalce in obiskovalke. Film o mučni ljubezni, nadnaravnih sposobnosti in zatiranju čustev, ki imajo lahko pogubne posledice.

Tretje leto Filmskega tedna Evrope smo tako v sodelovanju z Anton Podbevšek Teatrom uspešno zaključili in že sedaj obljubljamo, da tudi naslednje leto pripeljemo filme, ki bodo prikazali bogastvo filmske in avdiovizualne industrije EU. 

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Izobraževanje in delavnica na temo managementa mestnih središč

Vabilo in struktura srečanja TCM Novo mesto Mestna občina Novo mesto v sodelovanju z Zavodom Grem v mesto, Občino Krško, Mestno občino Ptuj in ponudniki mestnega jedra Novo Mesto vabi zainteresirane podjetnike, trgovce, gostince in druge deležnike na izobraževanje...

Noč ima svojo moč v Novem mestu

Noč ima svojo moč V petek 28. 9. 2018 se bodo v Novem mestu v okviru Evropske noči raziskovalcev pod skupnim imenom NOČ IMA SVOJO MOČ dogajale raznovrstne aktivnosti. Kje? V Knjižnici Mirana Jarca, Parku rastoče knjige, Kocki, Hotelu Center, Dolenjskem muzeju in na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Kontakt

Tel.: +386 7 33 72 980
E-mail: is.mn1539786641-cr@o1539786641fni1539786641

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Pin It on Pinterest

Share This