Filmski teden Evrope privabil kar 292 obiskovalcev

V Novem mestu je Informacijska točka Europe Direct Novo mesto na tri projekcije v sodelovanju z Anton Podbevšek Teatrom privabila kar 292 obiskovalcev in obiskovalk.

V treh dneh smo predvajali izjemne tri filme evropske filmske produkcije, obisk pa potrjuje, da je občinstvo lepo sprejelo sedaj že tradicionalni filmski tri-dnevni maraton, prav tako pa si želijo svežine evropske filmske produkcije.

Obiskovalci so si lahko brezplačno ogledali vrhunske filme evropske produkcije

Film Nečista kri je potrdil, da je upravičeno nagrajen z nagrado LUX v letu 2017. Film nas je z zgodbo o dveh sestrah, Laponkah, ki sta asimilacijo doživeli vsaka na svoj način, predvsem ganil in potrdil, da ima vsak kovanec dve plati. Kot gledalec se ne moreš postavili na stran nobene, lahko ju le čustveno podoživiš in razumeš obe plati.  Domov smo odšli z grenkim priokusom, razmišljujoči in predvsem pretreseni nad temno platjo švedske kolonialne zgodovine. 

Drugi dan je ponudil film Vestern, zgodbo o predsodkih in tekmovalnosti med delavci in domačini. Počasen, razmišljujoč tempo filma, nas je popeljal na gradbišče ter na bolgarsko podeželje, ki je kar naenkrat postalo prizorišče moških dvobojev.

Filmski teden Evrope smo zaključili z mistično Thelmo, ki je s svojim čudaškim utripom, odličnimi posnetki in efekti navdušila obiskovalce in obiskovalke. Film o mučni ljubezni, nadnaravnih sposobnosti in zatiranju čustev, ki imajo lahko pogubne posledice.

Tretje leto Filmskega tedna Evrope smo tako v sodelovanju z Anton Podbevšek Teatrom uspešno zaključili in že sedaj obljubljamo, da tudi naslednje leto pripeljemo filme, ki bodo prikazali bogastvo filmske in avdiovizualne industrije EU. 

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Izobraževanje za turistične vodnike Dolenjske

Izobraževanje za turistične vodnike Dolenjske

Na Razvojnem centru Novo mesto smo v novembru izvedli izobraževanje za turistične vodnike Dolenjske, ki se ga je udeležilo skoraj 50 udeležencev iz skorajda vseh 12 dolenjskih občin, ki sodijo pod vodilno destinacijo Dolenjska. Ta je tako korak bliže k vzpostavitvi...

Z ministrom Počivalškom o črpanju evropskih sredstev

Z ministrom Počivalškom o črpanju evropskih sredstev

Razvojni center Novo mesto je gostil okroglo mizo z ministrom za gospodarstvo Zdravkom Počivalškom na temo možnosti črpanja evropskih sredstev v okviru Načrta za okrevanje in odpornostV petek, 12. novembra, je na Podjetniškem inkubatorju Novo mesto potekala okrogla...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Ljubljanska cesta 26
SI-8000 Novo mesto

OBČINE

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Pin It on Pinterest

Share This