Filmski teden Evrope privabil kar 292 obiskovalcev

V Novem mestu je Informacijska točka Europe Direct Novo mesto na tri projekcije v sodelovanju z Anton Podbevšek Teatrom privabila kar 292 obiskovalcev in obiskovalk.

V treh dneh smo predvajali izjemne tri filme evropske filmske produkcije, obisk pa potrjuje, da je občinstvo lepo sprejelo sedaj že tradicionalni filmski tri-dnevni maraton, prav tako pa si želijo svežine evropske filmske produkcije.

Obiskovalci so si lahko brezplačno ogledali vrhunske filme evropske produkcije

Film Nečista kri je potrdil, da je upravičeno nagrajen z nagrado LUX v letu 2017. Film nas je z zgodbo o dveh sestrah, Laponkah, ki sta asimilacijo doživeli vsaka na svoj način, predvsem ganil in potrdil, da ima vsak kovanec dve plati. Kot gledalec se ne moreš postavili na stran nobene, lahko ju le čustveno podoživiš in razumeš obe plati.  Domov smo odšli z grenkim priokusom, razmišljujoči in predvsem pretreseni nad temno platjo švedske kolonialne zgodovine. 

Drugi dan je ponudil film Vestern, zgodbo o predsodkih in tekmovalnosti med delavci in domačini. Počasen, razmišljujoč tempo filma, nas je popeljal na gradbišče ter na bolgarsko podeželje, ki je kar naenkrat postalo prizorišče moških dvobojev.

Filmski teden Evrope smo zaključili z mistično Thelmo, ki je s svojim čudaškim utripom, odličnimi posnetki in efekti navdušila obiskovalce in obiskovalke. Film o mučni ljubezni, nadnaravnih sposobnosti in zatiranju čustev, ki imajo lahko pogubne posledice.

Tretje leto Filmskega tedna Evrope smo tako v sodelovanju z Anton Podbevšek Teatrom uspešno zaključili in že sedaj obljubljamo, da tudi naslednje leto pripeljemo filme, ki bodo prikazali bogastvo filmske in avdiovizualne industrije EU. 

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Sprememba poslovnega naslova Razvojnega centra Novo mesto

Spremenili smo poslovni naslov Obveščamo vas, da je Razvojni center Novo mesto spremenil poslovni naslov. Naš nov naslov se glasi: RAZVOJNI CENTER NOVO MESTO, Svetovanje in razvoj, d.o.o. Podbreznik 15 8000 Novo mesto Sprememba je vpisana v sodni register pristojnega...

NOVO: Možnost najema virtualne pisarne

Možnost najema virtualne pisarne Potrebujete poslovni naslov za registracijo podjetja? Imate težave s pridobivanjem soglasja za opravljanje poslovne dejavnosti? Za vas smo pripravili storitev virtualne pisarne, ki omogoča najem poslovnega naslova na katerem lahko...

Iščemo najboljši sladoled Dolenjske 2018

Sladolenjska 2018 Destinacija Dolenjska z znamko VisitDolenjska, s katero upravlja Razvojni center Novo mesto d.o.o. tudi letos prireja sproščeno, poletno promocijsko akcijo »Sladolenjska«. Vroče poletne temperature kar kličejo po osvežitvi v prijetni senci z okusnim...

Page 1 of 3112345...102030...Last »

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Do 31. 8. 2018 je naš poštni naslov še vedno:

Ljubljanska cesta 26
SI-8000 Novo mesto

Kontakt

Tel.: +386 7 33 72 980
E-mail: is.mn1534783169-cr@o1534783169fni1534783169

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Prijavi se

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This