Filmski teden Evrope privabil kar 292 obiskovalcev

V Novem mestu je Informacijska točka Europe Direct Novo mesto na tri projekcije v sodelovanju z Anton Podbevšek Teatrom privabila kar 292 obiskovalcev in obiskovalk.

V treh dneh smo predvajali izjemne tri filme evropske filmske produkcije, obisk pa potrjuje, da je občinstvo lepo sprejelo sedaj že tradicionalni filmski tri-dnevni maraton, prav tako pa si želijo svežine evropske filmske produkcije.

Obiskovalci so si lahko brezplačno ogledali vrhunske filme evropske produkcije

Film Nečista kri je potrdil, da je upravičeno nagrajen z nagrado LUX v letu 2017. Film nas je z zgodbo o dveh sestrah, Laponkah, ki sta asimilacijo doživeli vsaka na svoj način, predvsem ganil in potrdil, da ima vsak kovanec dve plati. Kot gledalec se ne moreš postavili na stran nobene, lahko ju le čustveno podoživiš in razumeš obe plati.  Domov smo odšli z grenkim priokusom, razmišljujoči in predvsem pretreseni nad temno platjo švedske kolonialne zgodovine. 

Drugi dan je ponudil film Vestern, zgodbo o predsodkih in tekmovalnosti med delavci in domačini. Počasen, razmišljujoč tempo filma, nas je popeljal na gradbišče ter na bolgarsko podeželje, ki je kar naenkrat postalo prizorišče moških dvobojev.

Filmski teden Evrope smo zaključili z mistično Thelmo, ki je s svojim čudaškim utripom, odličnimi posnetki in efekti navdušila obiskovalce in obiskovalke. Film o mučni ljubezni, nadnaravnih sposobnosti in zatiranju čustev, ki imajo lahko pogubne posledice.

Tretje leto Filmskega tedna Evrope smo tako v sodelovanju z Anton Podbevšek Teatrom uspešno zaključili in že sedaj obljubljamo, da tudi naslednje leto pripeljemo filme, ki bodo prikazali bogastvo filmske in avdiovizualne industrije EU. 

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Informacije o razpisu Evropa za državljane

Informacije o razpisu Evropa za državljane Izvajalska agencija za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA) je pred časom objavila nov razpis v okviru programa Evropa za državljane. Gre za program, ki spodbuja večjo vlogo državljanov pri razvoju EU...

Razpis za delovno mesto »Robotik analitik/programer«

Razpis za delovno mesto »Robotik analitik/programer« Razvojni center Novo mesto vabi v sklopu večjega projekta nove sodelavce, ki bi delali oz. se usposabljali na konkretnem projektu v večjem dolenjskem podjetju. Gre za mešano obliko »usposabljanje – zaposlitev«, kjer...

Ponovoletno druženje na Podjetniškem inkubatorju Podbreznik

Ponovoletno druženje na Podjetniškem inkubatorju Podbreznik V torek, 8. 1. 2019, smo se »prebivalci« Podjetniškega inkubatorja Podbreznik (PIP) srečali in skupaj nazdravili novim izzivom v letu 2019. V uvodu je vse udeležence pozdravil in nagovoril direktor Razvojnega...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Kontakt

Tel.: +386 7 33 72 980
E-mail: is.mn1548300492-cr@o1548300492fni1548300492

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Pin It on Pinterest

Share This