V javni agenciji SPIRIT Slovenija letos že desetič pripravljajo izobraževalni program za izvozno poslovanje – International Trade Management (ITM).

Program ITM je namenjen mlajšim zaposlenim v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki so željni osebnega in strokovnega razvoja na področju mednarodnega poslovanja ter želijo aktivno pripomoči k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge.

Izobraževanje poteka v angleškem jeziku in je odlična kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja. Njegova glavna prednost je v izjemno praktični in individualni naravnanosti programa, ki podjetja usmeri k razmisleku in temeljitemu načrtovanju izvoznih aktivnosti, udeležence pa usposobi za učinkovite izvozne managerje. Program je izpeljan v obliki štirih delavnic za pripravo izvoznega načrta ter petih mednarodnih seminarjev z odličnimi, svetovno priznanimi tujimi strokovnjaki. Poteka od marca do novembra, v skupnem obsegu 17 dni.

Udeleženci programa ITM med drugim pridobijo:

  • nova znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja,
  • individualno svetovanje mednarodnih strokovnjakov pri pripravi izvoznega načrta in predstavitve podjetja,
  • informacije o novostih in trendih pri načrtovanju in oblikovanju izvoznih aktivnosti,
  • mednarodna poznanstva in
  • diplomo, priznano s strani Mednarodne organizacije IATTO.

Do danes se je mednarodnega izobraževalnega programa ITM udeležilo že 115 slovenskih mikro, malih in srednjih podjetij, ki so v anketah po udeležbi izkazala 100% zadovoljstvo. Prve štiri generacije udeleženih podjetij so svoj izvoz v treh do petih letih po udeležbi v programu ITM v povprečju povečale za 40%.

Večino stroškov programa (cca. 7.000 EUR/udeleženca) krije SPIRIT Slovenija.

Stroški podjetja pa znašajo:

–       depozit za resnost udeležbe v višini 960 EUR (depozit ob uspešno zaključenem programu vrnemo podjetju),

–       stroški letalske vozovnice in 5 dnevne nastanitve na 5 dnevnem sklopu mednarodnih seminarjev na švedskem.

Rok za oddajo prijav je ponedeljek, 6. marec 2017.

Več informacij o samem izobraževalnem programu, predvideni časovnici, pogojih za udeležbo ter načinu prijave je na voljo na portalu Izvozno Okno: http://www.izvoznookno.si/Aktualno/Vabilo_k_udelezbi_v_izobrazevalnem_programu_Vodenje_izvoznega_poslovanja_International_Trade_Management_ITM_2017_21754.aspx

Pin It on Pinterest

Share This