JAVNI RAZPIS ZA SOFINANCIRANJE PRIPRAVE IN IZVEDBE AKTIVNOSTI ETM V LETU 2024

V petek, 17. maja je Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo objavilo Javni razpis za sofinanciranje priprave in izvedbe aktivnosti Evropskega tedna mobilnosti v letu 2024 v okviru Sklada za podnebne spremembe.

Namen razpisa je ozaveščanje in promocija trajnostne mobilnosti skozi vse leto, torej izvajanje ukrepov, ki imajo dolgoročnejši vpliv na prebivalce v slovenskih občinah ter jih aktivno spodbujajo k spremembi potovalnih navad in načinu razmišljanja v bolj trajnostno naravnane (hoja, kolesarjenje, uporaba javnega prevoza, skupne vožnje, parkiranje zunaj mestnih jeder itd.). Glede na trenutno stanje na področju trajnostne mobilnosti v Sloveniji je poleg izvedbe ETM v času med 16. in 22. septembrom nujno potrebno aktivnosti promocije in ozaveščanja o trajnostni mobilnosti vsebinsko obogatiti ter časovno razširiti.

Na javni razpis se lahko prijavite posamezne občine v Republiki Sloveniji, ki sodelujete v ETM 2024 (s podpisano listino o sodelovanju). Predvidenih sredstev za vse razpisane vsebine (12 vrst aktivnosti) je 500.000,00 EUR, maksimalna možna višina sofinanciranja je do 10.000,00€. Celotna razpisna dokumentacija je dostopna na spletni strani ministrstva, pod javnimi objavami, rok za oddajo vlog pa je 24. junij 2024. Vsa vprašanja v zvezi z razpisno dokumentacijo in ostalimi elementi javnega razpisa lahko zastavite najkasneje do 18. 6. 2024 na spletno pošto . Javni razpis je financiran v okviru Sklada za podnebne spremembe.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This