Evropska komisija je septembra 2020 predstavila Akcijski načrt EU za boj proti rasizmu za obdobje 2020–2025. Skladno z zavezami iz tega akcijskega načrta je Evropska komisija 17. januarja 2022 začela odprto javno posvetovanje o možnih vrzelih v Direktivi Sveta 2000/43/ES o izvajanju načela enakega obravnavanja oseb ne glede na raso ali narodnost.

Namen tega posvetovanja je pomagati Evropski komisiji pri identificiranju morebitnih vrzeli pri zaščiti pred diskriminacijo na podlagi rasne ali etnične pripadnosti in ustreznih ukrepov za odpravo teh vrzeli kot tudi zbrati podatke o izkušnjah z diskriminacijo na podlagi rasne ali etnične pripadnosti in mnenj v zvezi s pravnim varstvom pred takšno diskriminacijo in o možnih prihodnjih izboljšavah.

Evropska komisija spodbuja vse, da se udeležijo javnega posvetovanja, ki bo potekalo do 11. aprila 2022 in je na voljo v vseh jezikih EU in dostopno prek naslednje povezave: Odpravljanje morebitnih vrzeli v Direktivi o rasni enakosti (europa.eu).

Poleg tega Evropska komisija prosi, da ji tudi vi pomagate pri širjenju informacij o tem odprtem javnem posvetovanju in k udeležbi v posvetovanju spodbudite vse zainteresirane, zlasti pa tiste, ki bi lahko bili podvrženi diskriminaciji na podlagi rasne ali etnične pripadnosti.

Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na .

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This