V sklopu 10. Podjetniškega izziva Dolenjske so osnovnošolci in srednješolci spreminjali uporabno vrednost električnih in elektronskih naprav. 

Kakor imajo Transformerji, iz znanstveno-fantastične serije, moč, da spreminjajo svojo obliko, tako so se naši mladi spremenili v EL TRANSFORMERJE in iz električnih odpadkov iskali nove ideje. Na zaključnem dogodku, ki bo potekal v četrtek, 27. 5. 2021, od 14. do 16. ure, bo 6 ekip predstavilo svoje ideje ter skušalo navdušiti komisijo. Sodelovalo bo 15 osnovnošolcev in 20 dijakov.

Izziv smo zastavili v sodelovanju s podjetjem ZEOS d.o.o., ki se ukvarja z zbiranjem in recikliranjem odpadne električne in elektronske opreme na območju Slovenije. Podjetje išče sveže ideje, kako odpadne materiale uporabiti v novih izdelkih.

K ogledu dogodka in predstavitvi mladih vabljeni vsi, ki v obravnavani tematiki vidite priložnost za razvoj produktov ali sodelovanje na podjetniških idejah.

Podjetniški izziv bo potekal preko spleta, na povezavi .

Več informacij: 

Dogodek, ki je izveden v okviru operacije SIO-PIP-2020-22, sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020«, prednostne osi: »3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast«.

Pin It on Pinterest

Share This