Kako postati Belokranj’c?

Bi radi izdelali pravo črnomaljsko presto? Sodelovali v pastirskih igrah? Izdelali nekaj iz volne, lana in konoplje? Prekolesarili dobršen del Bele krajine brez, da bi se pretirano utrudili? Potem vam je naš nedeljski dogodek pisan na kožo.

Vabljeni na posebno doživetje naravne in kulturne dediščine Bele krajine; ogled Šokčevega doma, kolesarski izlet z električnimi kolesi (Kolpa E-bike), predstavitev lokalnih rokodelcev in zaključek ob Kolpi s koncertom Preloških muzikantov (Adlešiči, Stari pod).

Dogodek bo osvetlil tiste projekte v Beli krajini, ki so s pomočjo EU sredstev zaživeli in na ta način ohranili bogato naravno in kulturno dediščino. Vse aktivnosti dogodka so brezplačne. Projekt pa je združil številne partnerje; Razvojni center Novo mesto (Europe Direct Novo mesto in LAS Dolenjska in Bela krajina), RIC Bela krajina, Krajinski park Kolpa in druge.

Najem E-koles

Za najem E-koles se javite na . Tisti bolj izkušeni kolesarji in kolesarke pa se nam seveda lahko pridružite kar s svojimi kolesi. Dan je primeren za celo družino, kopanje v osvežujoči Kolpi pa vam v kampu Stari Pod – Adlešiči ne uide.

Program

ŠOKČEV DVOR
9.00 – 10.30
Zbor kolesarjev & brezplačen ogled dvora za vse zainteresirane
10.30 – 12.30
Voden kolesarski izlet s postojankami

KAMP STARI POD, ADLEŠIČI
13.00 – 18.00
Dan Lokalne akcijske skupine Dolenjska in Bela krajina; Rokodelske delavnice in prikaz starih znanj in ročnih spretnosti, ki gredo iz roda v rod. Skupaj z belokranjskimi rokodelci boste lahko preizkusili vaše ročne spretnosti in se naučili veščin naših prednikov.

Koncert: PRELOŠKI MUZIKANTI
18.00

Delavnice

Kolesarska pot

Veseli bomo vaše družbe!

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

KOOPEKOOPERATIVNO KMETIJSTVO – CAR LAS DBK

KOOPEKOOPERATIVNO KMETIJSTVO – CAR LAS DBK

KOOPERATIVNO KMETIJSTVO – CAR LAS DBKEden od ciljev projekta Kooperatvino kmetijstvo LAS DBK je bil predstaviti inovativne lokalne pridelovalce hrane z LAS območja Dolenjske in Bele krajine. Obiskali smo štiri mlade pridelovalce domačih dobrot, ki so nas s...

Inovativne dobrote s Krasinca

Inovativne dobrote s Krasinca

KOOPERATIVNO KMETIJSTVO - Inovativne dobrote s KrasincaEden izmed ciljev projekta Kooperatvino kmetijstvo LAS DBK je bil predstaviti inovativne lokalne pridelovalce hrane iz LAS območja Dolenjske in Bele krajine. Obiskali smo štiri mlade pridelovalce domačih dobrot,...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This