Podjetniški dogodek: Kako prepričati investitorja v 3 minutah

V petek, 20. januarja 2017, ob 15.30, bo v Qlandii v Novem mestu potekal dogodek Podjetniški pitch ali Kako prepričati investitorja v 3 minutah, kjer bodo študentje predstavili svoje podjetniške ideje komisiji podjetnikov.  

Študenti programov EKONOMIJA in MEDIJSKA PRODUKCIJA iz Ekonomske šole Novo mesto, Višje strokovne šole, so v okviru projekta Podjetniško razmišljanje, ki je potekal v sodelovanju z Razvojnim centrom Novo mesto in Podjetniškim inkubatorjem Podbreznik, v preteklih mesecih razvijali lastne podjetniške ideje.

Preko delavnic so spoznali primere uspešnih podjetij in načine, kako v čimkrajšem času preveriti svojo idejo na trgu in narediti prve podjetniške korake. Na tokratnem zaključnem dogodku v qlandiji se bo tako odvijalo tekmovanje v predstavitvi najboljše podjetniške ideje komisiji lokalnih podjetnikov.

Spremljajoči program bo obsegal stojnico študentov ekonomije, na kateri boste izvedeli, kaj prinaša nova zakonodaja na področju davkov. Študenti medijske produkcije bodo pisali novinarske prispevke za spletne medije ter dogodek snemali in prenašali v živo (www.esnm-visja.si). Lahko si boste ogledali, kako nastaja oddaja v živo. Od 10. ure dalje se bodo začele priprave, ki so že del samega dogodka, prenos oddaje v živo pa bo potekal med 15.30 in 17.30. V tem času bo najbolj napeto, saj boste priča dogajanju tako na odru kot za odrom – v režiji.

Na podjetniško-medijskem eventu, ki ga v celoti realizirajo študenti in predavatelji višje šole, bodo nastopili še odlični finalisti šova Slovenija ima talent –  The Plut Family.

Organizatorji dogodka: Razvojni center Novo mesto, Ekonomska šola Novo mesto, Višja strokovna šola

Projekt SIO 2016-2017 je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javne agencije Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije.

Operacija se izvaja v okviru prednostne naložbe 3.1 Spodbujanje podjetništva, zlasti z omogočanjem lažje gospodarske izrabe novih idej in spodbujanjem ustanavljanja novih podjetij, vključno s podjetniškimi inkubatorji.

 

Pin It on Pinterest

Share This