Konferenca o izzivih in rešitvah trajnostne mobilnosti v Kopru, 23. aprila 2024

 

Se ukvarjate s področjem trajnostne mobilnosti ali vas zanima njen napredek v Sloveniji v zadnjih letih?

Vljudno vabljeni 23. aprila 2024 v Dvorano sv. Frančiška Asiškega (Koper), kjer bodo predstavljene ključne ugotovitve petih projektov (ReMOBIL, SmartMOVE, Predjama Sustainable, Salomon in Trata 2.1, sofinanciranih s sredstvi Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora (EGP), ki predstavlja prispevek Islandije, Lihtenštajna in Norveške k zeleni, konkurenčni in vključujoči Evropi), ki so prispevali k napredku trajnostne mobilnosti pri nas.

Dogodek bo potekal od 10.00 do 14.00 z vključenim kosilom. Na dveh panelnih razpravah se bomo dotaknili izzivov, dobrih praks in smiselnih rešitev na področju mobilnosti. Prva (Regijski centri mobilnosti – učinkovit model upravljanja mobilnosti na regionalni ravni) bo izrisala učinkovito pot do sodelovanja občin, regij in države pri upravljanju mobilnosti v smeri večje trajnosti, v drugi (Praktične rešitve mobilnostnih izzivov – mobilnostni načrti za ustanove) pa bodo spregovorili predstavniki različnih ustanov – od bolnišnice do turistične znamenitosti – o tem, kako s pomočjo mobilnostnih načrtov večji generatorji prometa spreminjajo sliko mobilnosti.

Rezervacije bodo odprete v drugi polovici marca, vabljena vsa strokovna in zainteresirana javnost.

PROGRAM dogodka najdete v PROGRAM_Inovativne rešitve in nov model upravljanja trajnostne mobilnosti_23.4.2024

 

Projekti so sofinancirani s sredstvi Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora (EGP) 2014–2021 in pripadajoče slovenske udeležbe v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov v okviru programa Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje. Finančni mehanizem EGP predstavlja prispevek Islandije, Lihtenštajna in Norveške k zeleni, konkurenčni in vključujoči Evropi.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!

Učenje je življenje – naj krepi in radosti!Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki je podaljšana roka Evropske komisije in deluje pod okriljem Razvojnega centra Novo mesto, se bo tudi letos pridružila projektu TEDNI VSEŽIVLJENSKEGA UČENJA (TVU), kampanji na...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This