Udeležba na konferenci “Obrnimo trend – kako učinkovito do večje krožnosti našega gospodarstva?”

V torek, 11. junija 2024, smo se udeležili mednarodne konference v organizaciji Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije, na kateri so se zbrali priznani strokovnjaki z Norveške, Islandije in Slovenije, da bi predstavili nekatere najboljše krožne prakse, odkrivali nove potenciale za krožnost in raziskali vlogo in možnosti javnega sektorja pri vzpostavljanju krožnega gospodarstva ter zaščiti naravnih virov. Izkoriščanje lokalnih potencialov, krožna miselnost na vseh ravneh, posluh za razvojno naravnane organizacije ter sodelovanje zasebnega in javnega sektorja se kaže kot recept, ki zagotavlja uspeh.

Mednarodne konference Krožno gospodarstvo – od strategij k dejanjem se je udeležilo več kot sto udeležencev iz javne uprave, gospodarstva in organizacij, povezanih z ohranjanjem okolja. Glavni cilj konference je bil, da se ključna znanja prenesejo tudi v slovensko okolje.

Vabljeni k pregledu celotne novice konference in pregledu spletne platforme projekta NovikroG, ki nudi informacije o krožnem gospodarstvu in spodbuja razvoj krožnega javnega naročanja za vzpostavitev novih lokalnih snovnih zank.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This