Vabilo na dogodek Geografski pogledi na razvrednoten prostor v Sloveniji

Mesec prostora 2020 letos oktobra poteka sedmo leto zapored, tokrat z osrednjim sloganom »Prostor prihodnosti oblikujemo skupaj«. Pričenja se z obeležitvijo Svetovnega dne Habitata, 5. oktobra 2020 in zaključi s praznovanjem Svetovnega dne mest, 31. oktobra 2020.

Vse do začetka novembra se bo zvrstila vrsta zanimivih dogodkov, ki neposredno ali posredno osvetljujejo vprašanja prostorskega in urbanega razvoja v Sloveniji. Nekateri izmed njih so namenjena strokovni javnosti, nekateri otrokom in mladostnikom, nekateri pa najširši javnosti v Sloveniji. Vsem je skupno poslanstvo, da s svojimi dejavnostmi promocije, izobraževanja in ozaveščanja opozorijo na našo skupno odgovornost za tak prostor, v katerem bi si želeli živeti. Zaradi ukrepov povezanih s COVID-19 bo letos kar nekaj dogodkov potekalo preko spletnih orodij.

Predstavnik Razvojnega centra Novo mesto bo sodeloval na dogodku Geografski pogledi na razvrednoten prostor v Sloveniji, ki ga organizira Oddelek za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Namen letošnjega strokovnega srečanja je predstaviti dosedanji geografski prispevek k obravnavi razvrednotenega prostora: rezultate ažuriranja baze funkcionalno degradiranih območij v letu 2020, različne geografske pristope k proučevanju problematike razvrednotenih območij ter povezati deležnike nacionalne, regionalne in najnižje, lokalne ravni, ki sooblikujejo in usmerjajo razvoj prostora in so uporabniki podatkov in rezultatov raziskovanj razvrednotenega prostora v Sloveniji.

Dogodek bo potekal v sredo, 21. oktobra 2020, od 9.30 dalje na Oddelku za geografijo Filozofske fakultete (predavalnica 233), sočasno pa bo dogodek, zaradi omejitve zbiranja, mogoče spremljati tudi preko spleta (zoom spletna konferenca).

Vabilo s programom dogodka je dostopno na povezavi.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This