Mladi dokazali, da so kos tudi tehničnim izzivom

V torek, 28. 11. 2017 je na OŠ Frana Metelka Škocjan potekal zaključek 3. Podjetniškega izziva Dolenjske, ki ga je tokrat podalo podjetje Mikrografija d.o.o. Po kratki predstavitvi dvanajstih idej s strani ekip, je komisija (Boštjan Gaberc ter Nina Božjak Lipovšek) ocenila rešitve in izbrala najboljše predloge. Prvo mesto je zasedla ekipa Gimnazije Novo mestodrugo mesto je pripadlo Šolskemu centru Novo mestotretje uvrščena pa je bila ekipa Osnovne šole Drska Novo mesto. Udeleženci so prejeli tudi praktične nagrade. Komisija je bila nad idejami navdušena, zato se odpira možnost nadaljnjega sodelovanja z ekipami in predstavitev rešitev zaposlenim v samem podjetju.

3. podjetniški izzivi Dolenjske

V tokratnem izzivu je sodelovalo okoli 70 udeležencev iz 8 osnovnih in srednjih šol: OŠ Frana Metelka Škocjan, OŠ Šentjernej, OŠ Drska, OŠ Center, Šolski center Novo mesto, Gimnazija Novo mesto, Ekonomska šola Novo mesto in Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma.

Vas zanima kako je potekalo celotno dogajanje 3. Podjetniškega izziva Dolenjske? Dogodek smo otvorili 7. 11. 2017 na OŠ Drska Novo mesto. Na omenjenem srečanju je podjetje Mikrografija d.o.o., v sproščenem ozračju, predstavilo svoj izziv. Mladi so potem imeli 3 tedne časa, da najdejo kar se da inovativno rešitev. Delo so vseskozi usmerjali izkušeni mentorji, udeleženci pa so tekom dela imeli tudi možnost posvetovanja s podjetjem Mikrografija d.o.o.

Izjava direktorja Mikrografije d.o.o., Boštjana Gaberca: “V Mikrografiji se vsak dan bolj zavedamo kako pomembno je sodelovanje med šolstvom in gospodarstvom. Ne le, da so izobraževalne institucije pomembne stranke našega podjetja, še bolj se zavedamo kako pomembno je sodelovanje gospodarstva in šolstva, ko se izobražuje in gradi v šolah bodoči kader. Konkretno delovanje podjetij, kot je tudi Mikrografija, mladim v šolskih programih pomaga k razumevanju trendov razvoja, delovanja gospodarskih podjetij in jim (bolj) konkretno kaže njihovo bodočo vlogo na trgu dela. Sinergija gospodarstva in šolstva je za nas zelo pomembna, naša vrata pa odprta vsem mladim interesentom, ki bi jih v prihodnosti zanimalo delo v našem podjetju. Povabilu na 3. podjetniški izziv smo se zato z veseljem odzvali in bili  – tako nad udeležbo skupin, predvsem pa z njihovimi »pitchi« – zelo pozitivno presenečeni, če ne celo navdušeni. Uporabniške izkušnje, ki jih imajo mlajše generacije z IT tehnologijo, so za naš nadaljnji razvoj zelo pomembe. Menim, da je potrebno tovrstne projekte vzpodbujati in razvijati, saj se lahko iz teh idej, ki jih mladi imajo, razvije marsikatera dobra poslovna priložnost ali celo novo podjetje. Čestitamo tudi vsem organizatorjem in mentorjem tega dogodka.«

Program Podjetniški izzivi Dolenjske

Z zaključkom 3. Podjetniškega izziva Dolenjske smo hkrati zaključili celotno sezono letošnjih Podjetniških izzivov Dolenjske. Če se spomnimo, je prvi izziv podalo podjetje Kompas, drugega Občina Šentjernej, tretjega pa, kot že omenjeno, Mikrografija d.o.o. Vse skupaj je sodelovalo preko 200 učencev, ter številni mentorji iz 10 različnih osnovnih in srednjih šol: OŠ Center, OŠ Drska Novo mesto, OŠ Šentjernej, OŠ Frana Metelka Škocjan, OŠ Grm, OŠ Dolenjske Toplice, Gimnazija Novo mesto, Šolski center Novo mesto, Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma in Ekonomska šola Novo mesto. Zaradi izjemnega zanimanja tako s strani učencev kot s strani vodstva šol in podjetij, Razvojni center Novo mesto d.o.o., v sodelovanju s konzorcijem šol, že pripravlja izzive za leto 2018, kjer hočemo pritegniti še več mladih.

Izzivi potekajo v okviru programa izobraževanj podjetnikov, ki ga vodi Razvojni center Novo mesto d.o.o. s sofinanciranjem dolenjskih občin Mestne občine Novo mesto, Mirna Peč, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice in Žužemberk.

Dodatne informacije

Simon Jeraj – is.mn1544910886-cr@j1544910886arej.1544910886nomis1544910886 I  tel. 07 337 29 91

Razvojni center Novo mesto d.o.o. I Ljubljanska cesta 26 I 8000 Novo mesto I SI I www.rc-nm.si 

Utrinki z dogodka:

 

Morda vas zanima tudi:

   

Pin It on Pinterest

Share This