Mladi podjetniki raziskujejo aktualne izzive v energetiki 

Na letošnjem jesenskem, že kar 13. Podjetniškem izzivu Dolenjske, so bodoči mladi podjetniki raziskovali aktualne izzive na področju energetike. Podjetje ENSI energetski sistemi in inženiring d.o.o. iz Petelinjeka in Razvojni center Novo mesto, sta mladim zastavila izziv z naslovom (Ne)Odvisni od energije?.

Mladi so raziskovali, kako se njihova šola oskrbuje z energijo, kaj pomeni energetsko učinkovita stavba, kje prihaja do največjih izgub in v kakšno energetsko prenovo bi se šoli najbolj splačalo investirati. Cilj izziva je bil narediti predlog in prototip ideje, kako bi lahko pomagali njihovi šoli do boljše energetske učinkovitosti, hkrati pa bi bila rešitev v pomoč ekipi iz podjetja ENSI, da bi jo lahko vključila v svojo ponudbo za prenovo šole. 

Nastale so zelo zanimive ideje, ki so vključevale rešitve tudi iz lokalnega okolja. Učenci in dijaki so tako raziskovali možnost ogrevanja s pomočjo bioplina, podtalnice, zbiranju električne energije preko posebnih plošč, prihranjevanju pri elektriki z menjavo žarnic in še veliko drugih, inovativnih rešitev. 

 Pri letošnjem podjetniškem izzivu je sodelovalo več kot 140 udeležencev in 30 šolskih podjetniških mentorjev.

Za vodenje, spodbudo in motivacijo skozi izziv so poskrbele zunanje izvajalke in mentorice Petra Peterlin, Tea Petančič, Gabrijela Gabrovec in Irena Žagar.  

Za sodelovanje v strokovnih komisijah v vseh konzorcijih se zahvaljujemo predstavnikoma podjetja ENSI g. Damjanu Šumaku in g. Mirko Smoliču ter ostalim udeležencem komisije, ga. Maji Klakočar, g. Darku Vukobratu, g. Goranu Makarju, ga. Ireni Golobič in ga. Damjani Tramte.  

Čestitke vsem udeležencem in mentorjem iz OŠ Dolenjske Toplice, OŠ Prevole, OŠ Žužemberk, OŠ Grm, OŠ Stopiče, OŠ Šmihel, OŠ Mirna Peč, OŠ Center, OŠ Drska, OŠ Brusnice, OŠ Škocjan, OŠ Šmarjeta, OŠ Šentjernej, Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije, Gimnazije Novo mesto in Ekonomske šole Novo mesto.

Vsem udeležencem in šolskim mentorjem izziva čestitamo za uspešno udeležbo.  

Posebna zahvala gre direktorju podjetja ENSI g. Andreju Papežu in njegovim zaposlenim za pripravljenost, pomoč ter podporo pri vsebinski izvedbi letošnjega podjetniškega izziva.  

 

 

 

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This