V petek, 15. 9. 2017 je na Grmu Novo mesto – center biotehnike in turizma, potekala otvoritev 2. Podjetniškega izziva Dolenjske.  Sodelovalo je skupaj pet osnovnih in srednjih šol: OŠ Grm, OŠ Center, OŠ Frana Metelka Škocjan, Gimnazija Novo mesto in Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma. Učenci so se pod mentorstvom učiteljev, skozi različne skupinske aktivnosti, učili podjetniških spretnosti in znanj.

V petkovem začetnem delu je najprej, v obliki iger potekalo spoznavanje in formiranje skupin. Sledila je predstavitev tokratnega turističnega izziva s strani podžupana Občine Šentjernej, Janeza Selaka, ter kasnejše skupinsko reševanje nalog. Na koncu so udeleženci svoje rešitve v nekaj minutah razložili ostalim.

V soboto, 16. 9. 2017 se je dogajanje nadaljevalo v Šentjerneju. Izvedlo se je terensko testiranje problema, nato analiza slednjega, ter predstavitev idej v Kulturnem Centru Občine Šentjernej.

Preostanek našega podjetniškega druženja pričakujemo naslednji vikend, v petek, 22. 9. 2017 in v soboto, 23. 9. 2017, ko bodo udeleženci, pred komisijo predstavili svoje končne inovativne rešitve. Zaključni dogodek bo potekal na Gimnaziji Novo mesto.

Kako je izgledalo petkovo srečanje, si lahko ogledate s klikom na spodnje fotografije:

Pin It on Pinterest

Share This