Movit na poti: predstavitev EU priložnosti za mlade v Novem mestu

Vabimo vas, da med zavodi, društvi in mladinskimi organizacijami, ki v vaši regiji izvajajo aktivnosti za mlade oz. z mladimi, razširite prav posebno novico: v sredo, 13. 3. 2024, od 14. do 17. ure bo v atriju Knjižnice Mirana Jarca v Novem mestu (Rozmanova ulica 28, 8000 Novo mesto) potekala interaktivna predstavitev programov Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota.

Dogodek organizira Movit, Nacionalna agencija programov EU Erasmus+: Mladina in Evropska solidarnostna enota, ki je v letu 2023 v okviru obeh programov razdelila skoraj 7.000.000,00 € evropskih sredstev in pri tem podprla 169 projektov, ki so se ali pa se še bodo izvajali na nacionalni in/ali mednarodni ravni. Razpoložljiva sredstva v l. 2024 so se še povišala, tako bodo v tem letu na dveh prijavnih rokih razdelili preko 7.300.000,00 €. 

Ker smo na Movitu zaznali, da je v regiji JV Slovenije prisotnost in zastopanost programov nekoliko nižja, želimo tamkajšnjim organizacijam predstaviti programa in njune prednosti. Priložnosti evropskih programov želimo približati društvom, mladinskim organizacijam, drugim organizacijam za mlade, neformalnim skupinam mladih, zavodom, … in vsem tistim, ki v vašem lokalnem okolju izvajajo kakršnekoli aktivnosti za mlade v starosti od 13 do 30 let. Oba programa predstavljata nove priložnosti za mlade in ponujata raznolike nacionalne in mednarodne aktivnosti, katerih glavni snovalci bodo prav organizacije in mladi sami.

Vabilo na dogodek s podrobnejšimi informacijami na povezavi.

Predhodna prijava prek spletne prijavnice je obvezna. 

Vabimo vas, da vabilo delite po svojih družbenih kanalih oziroma posredujete vsem organizacijam, ki delajo za ali z mladimi in bi jih predstavitev ter priložnosti omenjenih EU programov utegnile zanimati.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMAGre za 6-mesečni mentorski program, ki vključuje 2-mesečno delovno-učno izkušnjo v tujini.Iniciativa ALMA se izvaja do 31. 10. 2028. Njen namen je omogočiti mladim od 18. do 35. leta, ki niste vključeni v izobraževanje,...

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)Misija GREMO (GREen MObility) je vzorčen primer povezovanja gospodarstva, znanosti in države, s katero naša avtomobilska podjetja pospešeno prehajajo iz proizvodnje komponent in sistemov za motorje z notranjim...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This