Na Športnih igrah mladih več kot 800 novomeških osnovnošolcev

Razvojni center Novo mesto je v sodelovanju z Zavodom Športne igre mladih, Mestno občino Novo mesto in evropskim projektom Varcities pripravil Šporne igre mladih, ki so se 30. maja odvile v Olimpijskem centru Novo mesto. Iger – gre za največjo športno-družabno prireditev za otroke in mladostnike v Evropi, ki se od letos odvija tudi v Sloveniji – se je udeležilo več kot 800 osnovnošolcev z novomeških osnovnih šol.

Učenci prve triade so se pomerili v teku na 60 metrov in igri med dvema ognjema, preizkusili pa so tudi različne spremljevalne gibalne aktivnosti ter se tako učili o pomembnosti gibanja, sodelovanja in poštene igre.

Športne igre mladih so se v 28 letih delovanja razvile od lokalnega športnega turnirja v Splitu do mednarodnega športnega dogodka, ki je skupno gostil več kot 2.760.000 udeležencev in je že peto leto zapored proglašen za najbolj množično prireditev v Evropi za otroke in mladostnike. Športne igre mladih potekajo po vsej Sloveniji in na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Srbiji.

Športne igre mladih v Novem mestu so potekale s podporo Evropskega projekta VARCITIES, ki ima za cilj, da prek prepleta sodobnih tehnoloških rešitev in naravnega okolja oblikuje celostno ponudbo rekreacijskih in športnih programov za vse generacije in za vse skupine prebivalcev, s poudarkom na ranljivih skupinah.

 

Utrinki z dogodka

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This