Dan Evrope – velike zgodbe iz malih držav

Centri Ustvarjalne Evrope iz Estonije, Hrvaške, Latvije, Litve in Slovenije na dan Evrope povezujejo ljubitelje filma in jih vabijo k odkrivanju velikih filmskih zgodb iz malih držav! K brezplačnem spletnem ogledu štirih filmskih mojstrovin, ki so nastale v produkciji petih sodelujočih držav s podporo programa Ustvarjalna Evropa MEDIA, vas vabimo med 8. in 10. majem – pridružite se nam na spletni filmski avanturi!

Ob dnevu Evrope (9. maja) na spletu brezplačno predvajamo nagrajene filme izbranih malih kinematografij iz bližnje in daljne evropske soseske! Gre za odlično priložnost odkrivanja dveh mednarodnih baltskih filmskih uspešnic in (ponovnega) ogleda dveh nagrajevanih slovensko-hrvaških regionalnih koprodukcij.

Začnemo v petek, 8. maja ob 20.00 po srednjeevropskem času, brezplačen ogled štirih nagrajevanih filmskih naslovov, ki so s podporo Ustvarjalne Evrope nastali v produkciji petih sodelujočih držav, pa bo možen v Estoniji, na Hrvaškem, v Latviji, Litvi in Sloveniji do nedelje, 10. maja do 20.00.

Filmski program:

 • Mostovi časa / The Bridges of Time (Latvija, Litva, Estonija)
  Zgodovinski dokumentarni film v režiji Audriusa Stonysa in Kristine Briede, 2018 (produkcija: VFS Films, Studio Nominum, Vesilind).
 • Prevaranti / The Pretenders (Estonija, Latvija, Litva)
  Triler v režiji Valloja Toomla, 2016 (produkcija: Amrion, Studio Uljana Kim, Locomotive Productions).
 • Zenit / The High Sun (Hrvaška, Slovenija, Srbija)
  Romantična drama v režiji Daliborja Matanića, 2015 (produkcija: Kinorama, Gustav Film, SEE Film Pro).
 • Nočno življenje / Nightlife (Slovenija, Bosna in Hercegovina, Severna Makedonija)
  Drama v režiji Damjana Kozoleta, 2016 (produkcija: Vertigo, SCCA/pro.ba, Sisters and Brother Mitevski.

Povezave na filme bodo na voljo od 8. maja od 20.00 do 10. maja do 20.00 (48 ur) na spletni strani zavoda Motovila, nosilca informacijske pisarne Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji:

https://motovila.si/dogodki/dan-evrope-velike-zgodbe-iz-malih-drzav/.

Uživajmo v filmih!  #CreativeEuropeAtHome

Spletni filmski dogodek organizirajo Centri Ustvarjalne Evrope iz Hrvaške, Estonije, Latvije, Litve in Slovenije v sodelovanju s producenti in imetniki pravic za navedene filme. Promocijski partnerji so mreža informacijskih točk Europe Direct Slovenija in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

Razvojni center Novo mesto pričenja z izvajanjem 4 mesečnega programa podjetniškega usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive – Poni JV Slovenija. Kako poteka postopek? Prijaviš se na javni razpis za vključitev v PONI / 17.8.2020. Za 4 mesece se zaposliš na...

Startup SonicMind išče nov kader

Startup SonicMind išče nov kader

Podjetniški inkubator Podbreznik je stičišče mnogih poslovnih priložnosti. Tokrat predstavljamo ponudbo podjetja Divisia d.o.o.. Gre za novo startup podjetje, ki je letos, tudi z našo pomočjo, prišlo do 54.000 EUR sredstev razpisa P2 Slovenskega podjetniškega sklada....

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This