Razvojni center Novo mesto je v sodelovanju z dolenjskimi osnovnimi in srednjimi šolami v letošnjem letu začel izvajati nov razvojni program Podjetniški izzivi Dolenjske. Gre za program povezovanja šolskega sistema z gospodarskimi družbami, prenosa idej, izkušenj in znanja.

V programu so lokalna podjetja in gospodarstvo za mlade pripravila realne podjetniške izzive, s katerimi se soočajo pri svojem poslovanju. Ekipe mladih bodo v omejenem časovnem obdobju, preko krožkov in ostalih oblik aktivnosti ter ob pomoči mentorjev, izzive obdelale in predstavile podjetjem svoje inovativne rešitve. Sodelujejo Gimnazija Novo mesto, Ekonomska šola Novo mesto, GRM – Center biotehnike in turizma Novo mesto ter osnovne šole OŠ Center, OŠ Drska, OŠ Šentjernej in OŠ Frana Metelka Škocjan.

Prvi dogodek, ki se je odvil 4. aprila na Ekonomski šoli, je pokazal, da je med mladimi veliko zanimanja na področju podjetništva, saj jih je sodelovalo kar 50, kasneje pa se je izoblikovalo 10 končnih skupin. Po začetni čestitki za pogum in vključitvi v program, so se mladi podjetniki med seboj pomešali in dobili zabaven izziv za ogrevanje – gradili so najvišji stolp iz špagetov. Preko zabavnega izziva so se mladi med seboj spoznali in pripravili na zahtevnejši izziv, ki bo njihova naloga naslednjih 3 tednov.

Nalogo prvega podjetniškega izziva je pripravil Kompas Novo mesto, ki v tovrstnem sodelovanju vidi priložnost za nove ideje in razvoj kadra. Vsaka ekipa bo v sklopu svoje poslovne rešitve pripravila 3 ključne elemente: poslovni model, prototip (skica, video, izdelek iz kartona…) ter nekaj minutno predstavitev rešitve. Ekipe bodo rešitve za Kompas Novo mesto predstavile na končnem dogodku, 21. aprila 2017. Dogodek bo gostila ena izmed sodelujočih šol.

Najboljšo rešitev bo izbrala komisija iz strani Kompasa Novo mesto, zmagovalna ekipa pa bo za nagrado prejela splavarjenje po reki Krki z Rudolfovim splavom.

Utrinki z dogodka:

 

Pin It on Pinterest

Share This