NovIKroG na Norveškem

V marcu smo skupaj z  ostalimi slovenskimi partnerji projekta NovIKroG, Mestno občino Novo mesto, Fakulteto za industrijski inženiring, Komunalo Novo mesto in Zavodom Knof, opravili študijski obisk pri norveškem partnerju projekta, Univerzi Nord. Seznanili smo se številnimi dobrimi praksami in trendi na področju krožnega gospodarstva.

Opravili smo zanimive pogovore s predstavniki neodvisne raziskovalne in svetovalne organizacije Salt, ki je specializirana za trajnostni razvoj obalnega območja, ter Nordland Research Institute, ki poudarja pomen institucionalizacije urbanega oziroma mestnega rudarjenja.

V mestu Mo i Rana smo obiskali največji industrijski park na Norveškem, Mo Industripark, ki spodbuja krožnost med različnimi deležniki v parku, ter si ogledali proizvodnjo jeklarne Celsa Nordic, ki proizvaja jeklo iz predelanih kovinskih odpadkov. V istem mestu smo si z zanimanjem ogledali poslovni inkubator Kunnskapsparken Helgeland in prisluhnili navdihujoči predstavitvi njihovega predstavnika.

Da je krožno gospodarstvo možno uspešno uveljaviti na različnih področjih, od letalstva in energetike do gradnje cest in kmetijstva, dokazuje občinska uprava občine Bodø, katere zaposleni so nam predstavili številne aktualne projekte s teh področij. Zavest o pomenu trajnostnega načina življenja krepijo z mnogimi inovativnimi pristopi, zlasti pri mladih, in intenzivnim sodelovanjem javnega in zasebnega sektorja.

Veselimo se nadaljnjega sodelovanja z vsemi sogovorniki iz norveških znanstvenih in raziskovalnih institucij, javnega sektorja, nevladnih organizacij in gospodarstva, ki so z nami delili svoje izkušnje in znanje.

Projekt NovIKroG sofinancira Norveška s sredstvi Norveškega finančnega mehanizma.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Delovnopravne zakonodajne novosti in nova sodna praksa

Delovnopravne zakonodajne novosti in nova sodna praksa

Delovnopravne zakonodajne novosti in nova sodna praksa SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija vas v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Novo mesto vabi na brezplačno usposabljanjeDELOVNOPRAVNE ZAKONODAJNE NOVOSTI IN NOVA SODNA PRAKSA ki bo v sredo, 11....

Debata o stanju v Uniji 2023 na Gimnaziji Novo mesto

Debata o stanju v Uniji 2023 na Gimnaziji Novo mesto

Debata o stanju v Uniji 2023 na Gimnaziji Novo mestoVsako leto predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen nagovori Evropski parlament.Letos bo v govoru o stanju v Uniji (SOTEU) predstavila glavne prednostne naloge in vodilne pobude za prihodnje leto ter se pri...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This