Razvojni center Novo mesto je v dneh 7. in 8. oktober 2019 za občine JV Slovenije organiziral obisk svetovno znanega sejma Expo Real v Münchnu

Župani, strokovni sodelavci iz 12 občin JV Slovenije in predstavniki Razvojnega centra Novo mesto smo se v zgodnjih jutranjih urah, v ponedeljek, 7. oktobra odpravili na pot proti Bavarski. Naš prvi postanek je bil v zvezni deželi Avstrije, Solnograškem, katerega glavno mesto je Salzburg. Cilj obiska Salzburga je bil najprej ogled Redbull Hangar 7, kjer gre za odličen primer integralnega turističnega produkta, ki združuje umetnost, kulinariko in letalstvo. Po svetovno znanem zajtrku v restavraciji Carpe diem smo si v sodobnem letalskem hangarju ogledali razstavo avtomobilov, letal in helikopterjev. Pot smo nadaljevali v samo mesto Salzburg, kjer nas je sprejela vodja prodaje in marketinga za srednjo in vzhodno Evropo podjetja TSG Turizem Salzburg GmbH. Podjetje je med drugim odgovorno za turistični marketing, pospeševanje prodaje, posredovanje informacij, produkcijo turističnih materialov, PR in organizacijo dogodkov za novinarje, fam trips ter študijskih tur. Predstavljeni so nam bili odlični rezultati, ki jih ustvari turizem v Salzburgu, ki zagotovo predstavlja eno izmed nosilnih gospodarskih dejavnosti Salzburga. Prihodki, ustvarjeni v turizmu po podatkih iz leta 2018 ustvarijo namreč kar 25% lokalnega bruto domačega proizvoda, turizem zagotavlja 7.000 zaposlitev v mestu, leta 2018 je Salzburg obiskalo 6,5 milijona dnevnih obiskovalcev in realiziranih je bilo 3,1 milijona nočitev.

EXPO REAL 2019

Naslednji dan smo se odpravili proti Münchnu, kjer smo se udeležili največjega nepremičninskega in naložbenega sejma v Evropi. Sejem EXPO REAL vsako leto, že od leta 1998 dalje organizira Messe München GmbH. Kot največji B2B sejem v Evropi Expo Real ponuja idealno okolje za učinkovito mreženje. Sejem je odlična priložnost za iskanje novih, potencialnih poslovnih partnerjev na področju nepremičnin. Na njem se zbirajo vsi, ki so tako ali drugače povezani z nepremičninami. Na sejmu smo obiskali razstavni prostor Slovenije, kjer Javna agencija SPIRIT Slovenija, skupaj s sorazstavljavci iz Vzhodne Slovenije (Razvojni center Novo mesto, RRA Koroška in MRA), ROD Ajdovščina in DUTB, tujim investitorjem Slovenijo predstavlja kot zeleno, kreativno in pametno državo tudi na področju nepremičninskih investicijskih projektov. Dragocene izkušnje, ki smo jih pridobili ob obisku sejma, nas poučijo, da je nepremičninska in naložbena dejavnost zelo kompleksna in zahtevna. Za dobro pripravo projektov, ki bi bili zanimivi za potencialne investitorje, je potrebno ogromno znanja in veliko spretnosti, da je projekt pripravljen do podrobnosti in natančno, z jasno vizijo in strategijo, kako privabiti investitorje. Vsi lahko delimo skupno mnenje, da bo potrebno pri pripravi investicijskih projektov, s katerimi bi želeli privabiti resna investicijska vlaganja tudi s strani tujih investitorjev, povezovanje med občinami, to je najmanj na nivoju regije pa tudi na vseslovenskem nivoju. Razmislek zagotovo velja tudi v smeri, da se v prihodnje pripravljajo skupni investicijski projekti za posamezne gospodarske oz. poslovne panoge, v katere bi se lahko posamezne občine v regiji vključevale s svojimi deli. To velja tako za področje turizma, razvojno raziskovalno in inovacijsko dejavnost kot tudi druge dejavnosti.

Nadaljujemo začeto delo

Z namenom, da nadaljujemo začeto delo, bomo na Razvojnem centru Novo mesto še v oktobru 2019 organizirali delavnice izobraževalne in promocijske delavnice, katerih namen je, prepoznati še nove priložnosti za investiranje v regiji in izobraziti nosilce investicijskih projektov, za boljšo in kakovostnejšo promocijo.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This