Obisk ruske delegacije iz Samarske regije

V četrtek, 25. aprila 2019 se je na obisku v Novem mestu mudila ruska delegacija iz Samarske regije pod vodstvom guvernerja g. Dmitrija Azarova. Obisk je nadaljevanje dobrih odnosov v rusko-slovenskem poslovnem klubu Togliatti, podprt pa tudi s strani ruskega veleposlaništva v Sloveniji. Samarska regija je znana po avtomobilski industriji, na tokratnem obisku pa jih je še posebej zanimal razvoj procesa digitalizacije.

Po predstavitvi Novega mesta v občinskih prostorih si je delegacija ogledala Olimpijski center Novo mesto (velodrom) in se v prostorih Podjetniškega inkubatorja Podbreznik sestala z direktorjem Razvojnega centra g. Francijem Bratkovičem in direktorjem GZDBK g. Tomažem Kordišem. Tu je sledila predstavitev Inkubatorja ter delovanja RC in lokalnega gospodarstva. Predstavnike je zanimalo kako delujejo inkubirana podjetja in kakšna je možnost za njihovo rast in razvoj ter tudi kako podjetja najdejo nove poslovne priložnosti.

Sledil je še ogled Adrie Mobil in podjetja Arex iz Šentjerneja.

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This