Obnovljen muzej v okviru projekta Misterion odprl svoja vrata

V četrtek, 24. 10. 2019 je potekala uradna otvoritev Muzejske hiše Semič, ki je bila obnovljena v okviru projekta Misterion, programa Interreg Slovenija- Hrvaška. V muzejski hiši so predstavljene tri pomembne stalne razstave: Center narave Bele krajine, krajevna zbirka ‘Semič v 20-ih slikah’ in vinogradniška zbirka z degustacijskim prostorom. Poleg muzejske hiše je Občina Semič v okviru projekta nadgradila tudi kraško učno pot, Občina Metlika je v okviru projekta uredila učno pot ob izviru Obrh in uredila točko za obiskovalce Vidovec-Zdenc, Občina Kamanje pa je uredila arheološki park ob kraški jami Vrlovka.

Vse urejene lokacije so del novega čez-mejnega turističnega produkta.

Veseli nas, da ustvarjamo nove zgodbe in razvojne priložnosti v našem okolju. Projekt Misterion je namreč plod sodelovanja Občine Semič in Razvojnega centra Novo mesto.

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnosti

Starejši z novim znanjem digitalnih spretnostiDa se starejši zavedajo pomena digitalnih spretnosti, so dokazali z udeležbo na delavnici, ki jo je včeraj v okviru Tednov vseživljenjskega učenja (TVU) pripravila Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto, ki deluje...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This