Pletemo lokalno mrežo FabLab

V torek, 27. 3. 2018 smo se na Šolskem centru Novo mesto skupaj z gostitelji iz Srednje elektro šole in tehniške gimnazije (SEŠTG) ter predstavnikom mreže FabLab Slovenija dobili z namenom povezovanja in sodelovanja na konceptu lokalnega FabLaba, kjer je Razvojni Center Novo mesto tudi že vključen kot aktiven član.

Gre za koncept podpornega ekosistema – prostora z različno napredno tehnološko opremo, ki omogoča deležnikom različne koristi.

FabLab je namenjen:

  • USTVARJALCEM – ki v FabLabih razvijajo svoje ideje v prototipe, ki jih bodo lahko preizkusili na trgu,
  • PODJETJEM – ki uporabljajo opremo, imajo dostop do talentov in bodočih kadrov oziroma v tem okolju učinkovito usposabljajo svoje kadre,
  • ŠOLAM – ki bogatijo svoj učni program z praktičnimi vsebinami in vključujejo učence v delo na realnih projektih.

V prvem delu srečanja smo vsi partnerji na kratko predstavili svoje delovanje, odmevnejše projekte in razmišljanja glede nadaljnjih aktivnosti postavitve FabLaba. Prav tako smo se dotaknili izzivov, ki jih imajo lokalna podjetja in na katere bi lahko našli odgovor v takšnem tehničnem prostoru, kot je to FabLab. Sledil je ogled delavnic in seznanitev z učnimi programi.

Vsi deležniki smo na več točkah videli možnosti sodelovanja in te možnosti bomo konkretneje razvili v naslednjih korakih.

Utrinki z dogodka:

 

 

 

Morda vas zanima tudi:
  

Pin It on Pinterest

Share This