POČITNIŠKA DELAVNICA ROBOTIKE IN ZABAVNEGA PROGRAMIRANJA

Informacijska točka EUROPE DIRECT Novo mesto je v četrtek, 29. februarja, organizirala počitniško delavnico robotike in zabavnega programiranja. Otroci so se pod vodstvom izurjenih mentorjev Razvojnega centra Novo mesto spoznali z robotki Lego Spike za začetnike, starejši pa so obnovili svoje znanje s programiranjem v Scratchu.

Delavnica je potekala v novih prostorih UrbaNMakerspace, dislocirani enoti Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, kjer so poleg izobraževalnih programov s področja robotike za mlade na voljo tudi štiri pisarne različnih velikosti za mlada inovativna podjetja.

Z delavnico spodbujamo mlade, da razvijajo in nadgrajujejo svoje spretnosti in sledimo prednostni nalogi ‘Evropa, pripravljena na Digitalno dobo’. Podpira tudi program NextGenerationEU, ki spodbuja mlade k študiju znanosti in tehnologije.

To je le eden izmed dogodkov, ki jih EUROPE DIRECT Novo mesto pripravlja v lokalnem okolju in na ta način sledi prednostnim nalogam Evropske komisije. Za več informacij spremljajte družbena omrežja EUROPE DIRECT Novo mesto ali pa jim pišite na .

Dogodek delno financira EU. 

 

Utrinki z dogodka:

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMA

Odprte so prijave v program iniciativa ALMAGre za 6-mesečni mentorski program, ki vključuje 2-mesečno delovno-učno izkušnjo v tujini.Iniciativa ALMA se izvaja do 31. 10. 2028. Njen namen je omogočiti mladim od 18. do 35. leta, ki niste vključeni v izobraževanje,...

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)

INOVACIJSKA KONFERENCA INVESTICIJE GREMO (GREen MObility)Misija GREMO (GREen MObility) je vzorčen primer povezovanja gospodarstva, znanosti in države, s katero naša avtomobilska podjetja pospešeno prehajajo iz proizvodnje komponent in sistemov za motorje z notranjim...

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

 

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

 

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This