Na začetku nekoliko zadržani, z različnimi pričakovanji in občutki. »Pričakujem, da bomo delali zanimive stvari«, »Komaj čakam, da grem domov«, »Mami me je prijavila na delavnico«, »Pričakujem, da bomo zaslužili veliko denarja«.

Igre za spoznavanje so pripomogle k boljšemu delovanju vsakega posameznika in pripadnosti ekipi. Sodelovanju z drugimi osebami, sošolci, sodelavci ali poslovnimi partnerji se ne da izogniti pri nobenem delu, zato je zelo pomembno, da začnejo na spoznavanju osebnostnih lastnosti soljudi delati že otroci.

Pri ustvarjanju rekvizitov za hokej (palica, pak, goli) so se odlično izkazali tako fantje kot dekleta. S tem smo otrokom pokazali, da stvari niso samoumevne in da jih je potrebno zaslužiti ali nekako ustvariti. Po skupinah smo izdelali surovine in nato odigrali igro hokeja, dokler niso nekateri naši rekviziti razpadli. 🙂

Po kosilu pa smo pričeli z resnim delom. Otroci so po skupinah ustanovili tri podjetja, jim nadeli imena, nato pa se lotili načrtovanja in ustvarjanja produkta. Vsak član podjetja je opravljal svojo funkcijo – funkcijo blagajnika, inženirja, prodajnika ali pogajalca, pogosto pa so se funkcije spontano menjavale. Vsako podjetje je prejelo začetni kapital (10€) in začetno surovino – večjo kartonasto škatlo. Ostale surovine (škarje, lepilo, vrv, flomastri, barvice, lepilni trak, barve, okraski, papir, kolaž …) so kupovali v trgovini ali drug od drugega, pogoste pa so bile tudi menjave blago za blago.

Nastala so naslednja otroška podjetja:

  • Podjetje Blabla je razvilo omaro za podjetnike, katera je imela polico za buteljke in dva kozarca vina za poslovne sestanke ter polico za ideje. Celotna omara pa se je lahko z dodatki širila v vse strani ob rasti in potrebi podjetja.
  • Podjetje Gepard je razvilo Staršomobil. Gre za polno opremljeno električno vozilo za starše, katero vozi samo, ima zatemnjena stekla, več udobnih sedežev, ki se lahko spremenijo v ležalnike, skratka vse, kar vsak starš potrebuje in še več.
  • Podjetje Knjigarna pa je razvilo knjižno polico, z vsemi pripomočki za učence in študente. Zgornja polica je vsebovala avtomat za kavo in mleko, spodnji dve polici pa sta bili polno založeni s pisali, mapami in zvezki. Niso pa pozabili niti na skrivni darilni paket ob nakupu njihovega izdelka.

Na koncu so se vsa pričakovanja tudi uresničila – nastali so edinstveni produkti, otroci so zaslužili nekaj denar in vsi so “kmalu” odšli domov, saj je delavnica minila kot bi mignil. Glede na nasmejane obraze otrok lahko sklepamo, da so na delavnici uživali bolj, kot so pričakovali.

Delavnico smo izvedli v sodelovanju s CasualStuff in ob finančni podpori Mestne občine Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Straža in Škocjan. 

PRIJAVA NA NOVICE

Želiš biti obveščen o aktualnih dogodkih, seminarjih, izobraževanjih in delavnicah?

Morda vas zanima tudi:

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

4-mesečno usposabljanje bodočih podjetnikov – PONI JV Slovenija

Razvojni center Novo mesto pričenja z izvajanjem 4 mesečnega programa podjetniškega usposabljanja v okviru projekta Podjetno nad izzive – Poni JV Slovenija. Kako poteka postopek? Prijaviš se na javni razpis za vključitev v PONI / 17.8.2020. Za 4 mesece se zaposliš na...

Startup SonicMind išče nov kader

Startup SonicMind išče nov kader

Podjetniški inkubator Podbreznik je stičišče mnogih poslovnih priložnosti. Tokrat predstavljamo ponudbo podjetja Divisia d.o.o.. Gre za novo startup podjetje, ki je letos, tudi z našo pomočjo, prišlo do 54.000 EUR sredstev razpisa P2 Slovenskega podjetniškega sklada....

Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Podbreznik 15
SI-8000 Novo mesto

Javne informacije in CGP

CGP katalog najdete tukaj.

Logotipe najdete tukaj.

Katalog informacij javnega značaja najdete tukaj.

Delovni čas

Vsak delovnik od 7.00 do 15.00

Spremljajte nas na Facebook-u.

Pin It on Pinterest

Share This